StoryEditor
Društvena mreža'Šime, kako to?'

I novinar i HRT osramotili se intervjuom s potkornjakom koji je trebao biti prvoaprilska šala: potpuno besmislen tv prilog zgrozio Splićane i širu javnost

Piše J. V.
3. travnja 2019. - 18:10
potkornjak

"Na Marjanu su pronađeni divovski primjerci potkornjaka" - krajnje je ozbiljnim glasom izjavila voditeljica informativnog programa HRT-a 4, u redovnom programu, potom upitavši sljedeće:

"Šime, kako to?".

Iako je atmosfera nakon toga nastavila biti ozbiljna, kao kod pravih vijesti koje o nečemu informiraju, gledateljima nije trebalo mnogo da shvate da se radi o pokušaju prvoaprilske šale.

HRT-ov reporter Šime Kovačević, svojevrsno zaštitno lice "Dobro jutro, Hrvatske", u koju se najčešće javlja svojim često pomaknutim prilozima, u posljednje vrijeme i povremeni modni kreator, "uletio" je, dakle, u kadar prvoaprilske priče i počeo objašnjavati kako uistinu jesu pronađeni primjerci bube zabrinjavajuće veličine u gradskoj park šumi.

"Ne divovski", izvještava Kovačević, "nego sam pronašao kraljicu svih potkornjaka", govori on dok kamera zahvaća ženu odjevenu u crnu bubu. 

Žena potkornjak nastavlja divaniti s Kovačevićem.

"Došla si na ljetovanje i ostala?", pita ju on, konstatira.

"Ae", uzraća ona.

"Zašto si ostala u Splitu?" - pita on.

"A ovde me niko ne smeta", i tako dalje.

Trebala su proći dva dana "probavljanja", pa da Internet uopće pojmi razmjere nesuvislosti ovog krajnje neduhovitog priloga.

Video je osvanuo i na Facebook stranici "Dnevna doza splitskog nereda", koja pokušava na jednome mjestu okupiti sve kontradiktornosti utkane u Split.

Rupama, otvorenim šahtama, križanjima bez smisla i ostalim biserima s kojima Splićani žive na dnevnoj bazi, pridružio se i HTV-ov Šime Kovačević.

On tvrdi da je Split ku**c, a iz Banovine ga pozvali da Splićanima objasni kako konstruktivno grintati: autor 'Dnevne doze splitskog nereda' optimističan je zbog suradnje s Gradom

A nakon potkornjaka, on u intervjuu prelazi na "avatara", "vanzemaljca", kako kaže reporter HRT-a, pojašnjavajući kako on pomaže Splićanima u borbi protiv bube koja uništava Marjan.

Zašto Avatar? Nije rečeno. 

"Eto, možda je ovo... ipak zbilja. A možda... je samo to i... danas za - prvi april. Toliko iz Splita i lijep pozdrav", odjavljuje se ravnodušno Kovačević na kraju. 

Sudeći prema komentarima na Facebooku, pokušaj humora kod Splićana nije uspio. Neki još uvijek čekaju da netko na HRT-u uzvikne "aprilililili..." budući da prilog, i nakon ponovljenoj gledanja, djeluje nestvarno i ništa manje nejasno. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 00:49