StoryEditor
KulturaPOLOŽAJ PISACA

Na 'Bookvici' će večeras biti dramatično

Piše JLS
17. ožujka 2016. - 14:41
patricija

Na književnoj večeri "Bookvica" večeras u 20.30 sati u splitskom klubu "Quasimodo" gostuju Goran Ferčec, koji je lani objavio zbirku eseja "Priručnik za jučer", i Jasna Žmak, autorica romana/zbirke priča "Moja ti".

Goran Ferčec (1978., Koprivnica) pisac je, dramatičar i dramaturg. Autor je proznih i izvedbenih tekstova, te mnogih kazališnih projekata iz polja suvremenih izvedbenih umjetnosti.

Objavio je roman "Ovdje neće biti čuda" (Fraktura). Kao dramaturg dobitnik je niza nagrada – Nagrade austrijskog kulturnog foruma, "Veljko Maričić", Hrvatskoga glumišta i drugih.

Jasna Žmak (1984., Pula) dramaturginja je, autorica tekstova "Samice" (2011.) i "Istovremeno drugi" (2012.), premijerno izvedenih u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula. Dobitnica je nagrade "Routledge" za najbolju studentsku prezentaciju na 15. svjetskoj konferenciji PSi.

Članica je Upravnog odbora Centra za dramsku umjetnost u Zagrebu, te uredništva časopisa za izvedbene umjetnosti Frakcija, kao i umjetnička urednica festivala Filmske mutacije.

Osim što će oni predstaviti svoja književna djela i čitati ulomke iz njih, voditeljica Patricija Vodopija razgovarat će s njima o položaju pisaca i drugih kulturnih radnika u nas, o odnosu prema radu nekad i danas, o odnosu prema jeziku i stvarnosti u literaturi, o ljubavi koja ne priznaje granice i norme, o rodnim identitetima, muško-ženskim podjelama i odnosima, predrasudama, konzervativizmu, aktivizmu, kulturnim politikama, prosvjedima i kompromisima.

Budući da su oboje autora dramski pisci, razgovarat će se i o odnosu književnosti i kazališta te o sličnostima i razlikama u pisanju dramskog pisma, romana i eseja.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 20:49