StoryEditor
Književnostinovativna fraktura

Tko do danas naruči novi roman Miljenka Jergovića ‘Vjetrogonja Babukić‘ dobiva ulaznicu za promociju, potpis i osobnu piščevu posvetu

Piše R. Kragić
10. veljače 2021. - 12:04

Nakladnička kuća Fraktura, koja u mnogo čemu prednjači u hrvatskom izdavaštvu, u pandemijskim uvjetima osmislila je i originalan način književne promocije i prodaje.

Naime, novi roman Miljenka Jergovića "Vjetrogonja Babukić i njegovo doba" zaprešićki nakladnik objavit će u četvrtak, 11. veljače, kada će u 20 sati roman i promovirati, naravno online. S autorom će razgovarati glavni urednik Seid Serdarević, uz sudjelovanje raznolikog, eminentnog društva koje čini pjesnikinja Monika Herceg, glazbenik Edo Maajka, glumac Goran Bogdan i komparatist Tomislav Brlek.

Fraktura, koja je prva počela naplaćivati ulaznice za praćenje Festivala svjetske književnosti, makar simbolično, sada naplaćuje ulaznice i za promociju "Babukića", i to po 40 kuna. Dobra je vijest da oni koji u pretprodaji do 10. veljače naruče novi Jergovićev roman, s popustom od 20 kuna, dobivaju besplatnu ulaznicu za promociju. I ne samo to, dobit će i piščev potpis, a po želji i osobnu posvetu, koja se može zatražiti u tekstualnom chatu za vrijeme događaja.

Kako obećavaju iz Frakture,, ako imate tu sreću da živite u Hrvatskoj, knjiga zajamčeno stiže besplatnom dostavom. I to čak dva tjedna prije nego što će doći u knjižare, pa tako i u onu Frakturinu.

Babukić, junak novoga Jergovićeva romana, već 30 godina, od posljednjega rata, avionima leti svijetom pobjegavši od Zagreba, posla u JNA i trudne ljubavnice.

– "Vjetrogonja Babukić i njegovo doba" suvremeni je pikarski roman u kojem se ogledaju naši strahovi, bojazni, opsjednutost seksom, tračem, ićem i pićem... Miljenko Jergović napisao je djelo u kojem se eros i thanatos, moguće i nemoguće dodiruju i spajaju kao u Rabelaisovim, Swiftovim ili Hellerovim knjigama, a njegov vjetrogonja Babukić, istovremeno brižan i tašt, strašljiv i hrabar, istinski je junak našega doba – kaže se u nakladničkoj bilješki.

item - id = 1076712
related id = 0 -> 592445
related id = 1 -> 566008
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 06:08