StoryEditor
Glazbavirtuoznost

Mladi pijanist Zvjezdan Vojvodić pobjednik je 9. Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić

15. rujna 2020. - 14:25
Zvjezdan VojvodićGlazbena mladež Split

Mladi pijanist Zvjezdan Vojvodić proglašen je pobjednikom 9. Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2019./2020., odlučio je stručni ocjenjivački sud.

Vojvodić je završio treći razred srednje Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u klasi profesorice Ivanke Kordić. Nastupao je u Europi i u SAD-u. Kao solist je svirao s "North Bohemian Orchestra" iz Češke i s Karlovačkim komornim orkestrom.

Dobitnik je četrdesetak nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Osvojio je dva Oskara znanja Ministarstva znanosti i obrazovanja, a pohađao je seminare poznatih svjetskih i hrvatskih pijanista i pedagoga. Bio je stipendist Internationale Musikakademije u Lihtenštajnu, a od ove školske godine stipendist je Grada Zagreba za izvrsnost.

Pobjednik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinka Lesića koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste te organizacijom koncerta u sklopu idućeg, 67. Splitskog ljeta, u suradnji s HNK Split.

Posebna nagrada dodijeljena je i gitaristici Divni Šimatović za izvedbu djela hrvatskih skladatelja Olje Jelaske i Borisa Papandopula.

Izvedbe mladih umjetnika pratio je žiri sastavljen od poznatih splitskih muzikologa, profesora i reproduktivnih umjetnika pod presjedanjem dr. Mirjane Siriščević.

Koncerti su se održavali od prosinca 2019. do kolovoza 2020. uz prekid uvjetovan mjerama Nacionalnog stožera tijekom ožujka, travnja i svibnja. Koncerti su bili organizirani u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita i Glazbenom salonu Editio Princeps (Palača Cindro).

Na sve koncerte ulaz je bio besplatan, a popratni materijali tiskani su na hrvatskome i engleskome jeziku.

Ovim kulturnim programom ostvarena je suradnja između gradskih institucija: Glazbene mladeži Split, Muzeja grada Splita i Turističke zajednice grada Splita s ciljem pružanja kulturnih i edukativnih sadržaja građanima i gostima Splita tijekom cijele godine.

Sve mlade glazbenike Glazbena mladež poziva da se prijave na Natječaj za sudjelovanje na Ciklusu Lesić u novoj sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 14:28