StoryEditor

ZHU Generationwhy

Piše Zlatko Gall
25. kolovoza 2016. - 18:44
Zhu_CD
rgx time: 5.1021575927734E-5

Izvođač: ZHU
Album: Generationwhy (Columbia - Menart)
Ocjena: ****

Kada je prije dvije godine singlom "Faded“ najprije osvojio Australiju a onda i europske i američke klubove, nitko još nije znao identitet tada misterioznog Zhua. Dvije godine kasnije, nakon uspješnih EP-jeva i nastupnog samostalnog albuma "Generationwhy“, kinesko-američki producent Steven Zhu je opće mjesto dance/electronic scene.

Naravno, najviše za ljubitelje housea. Zhuov trade-mark je zanimljivo kolažiranje grla gostujućih pjevača (i vlastitih vokalnih dionica s prepoznatljivim falsetom) s instrumentalnim "podlogama“ u kojima su house te maštovito posvojeni različiti žanrovi ovodobne elektronske glazbe.

Stoga su se već u uvodnom "Intro“ broju našli jazz truba i narativ nakon kojeg slijede, snimljeni u prigušenom mutnom izdanju kao da dolaze iz trećeg plana, pumpajući plesni ritam i "herojska“ gitara.

"Cold Blooded“ je jazzom ozračen komad loungea u opuštenom i zavodljivom grooveu, "In The Morning“ otvara klavir združen s tropical houseom na koji noge same plešu, "Secret Weapon“ bezgrešna je lepršava plesna tema sa ženskim vokalom i - iznenađujućim te originalnim - gitarskim solom, a "Electrify Me“ komad s narativom i nježnim uvodom koji u trenu eksplodira u orgazmičkom plesnom ritmu...

Čak i ako niste fan žanrova u kojima se Zhu sjajno snalazio ili plesne elektroničke glazbe, "Generationwhy“ je jedan od onih albuma koji osunča i najtmurniji dan!

#PARANGALL

Izdvojeno