StoryEditor
Kolumnebez imperativa

Hajdučko proljeće: kreće ‘bijeli’ marš na Europu

1. veljače 2019. - 23:05
hajduk_istra23-081218

Arhivirali smo 2018., najuspješniju godinu hrvatskog nogometa, a u 2019., što nas sve čeka?

Evo taman je započela ligaškom zaostalom utakmicom Slaven Belupa i Rijeke i u 18 idućih kola HNL-a, u dva kruga po devet rundi, donijet će rješenje, po nama, najveće enigme: hoće li Hajduk uspjeti nadoknaditi manjak na ljestvici i ugurati se sa šestog na četvrto mjesto koje bi trebalo biti dovoljno za plasman na europsku scenu?

Osim ako kup ne osvoji Inter Zaprešić, onda bi “bijeli” morali biti treći. Ostane li Hajduk ispod europske crte, ponovio bi najlošiji plasman, kad se 2006. također nije plasirao za Europu.

Ne samo zbog lokal-patriotizma i što smo domicilno okrenuti baš na Hajduk, nego je baš to najveća dvojba lige, ukupno!

Jer, sve je nekako ligaški bezbojno, Dinamo grabi prema još jednoj tituli, 11 koraka je umakao pratnji, Osijek i Rijeka su drugi i treći i sad može li Hajduk usiljenim maršom iz pozadine nadoknaditi osam bodova manjka od – Lokomotive?!

Ne slažu se u Poljudu da je to “mission impossible”, ništa nije nemoguće premda trener Siniša Oreščanin - nema imperativ.

Dinamo igra europsko proljeće nakon 49 godina, a Hajduk nakon 13 bi mogao ostati kod kuće na vlastitom “Trofeju Marjan” i da ga UEFA ne stavlja u svoj bubanj.

Jasno je da je Rudeš već ispao, a pretposljednja Istra bi htjela nekog drugog uvući u kovitlac kvalifikacija za opstanak. Smatramo da će se Gorica sama od sebe spustiti nešto niže u preslagivanju konačnog poretka, bez Atiemwena što su ga prodali Dinamu (drugi najskuplji transfer svih vremena unutar HNL-a, prvi je Marko Rog, iz Splita u Dinamo). 

Hrvatska reprezentacija borit će se za plasman na Euro 2020. koje se igra dogodine u 13 država. I prvi meč je protiv Azerbajdžana u Maksimiru 21. ožujka. A hoće li Hrvatska u 2019. posjetiti Poljud?

Zanimljivo je da će Hrvatska “do 21” prvi put nakon 2004. sudjelovati na završnici Eura, prvu utakmicu u skupini “mladi vatreni” igraju 18. lipnja protiv Rumunjske...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 20:16