StoryEditorOCM
ZagoraSVE ĆU VAS TUŽIT!

Bivši lokalni čelnik u Zagori zaprepastio svojom ispovijedi: ‘Vodim 35 sporova, prodat ću i stan u Splitu, neće me...‘

Piše Mate Primorac
17. siječnja 2024. - 12:42
Bivši predsjednik Mjesnog odbora Kozica Tomislav Miočević (u sredini) svojedobno je prijetio i samozapaljivanjemMate Primorac

Selo Kozica kod Vrgorca prije 102 godine brojilo je 1139 stanovnika, a prema popisu iz 2021., nažalost, samo tridesetak duša, što samo potvrđuje demografsku sliku većeg dijela Dalmatinske zagore.

Mnogi će se zato pitati što ima zanimljivog u gotovo izumrlom kraju? No, iako nema ljudi, ima sudskih sporova.

Kozica po tome sve više podsjeća na Hrvatsko zagorje, tamošnja sela i brege. Naime, samo jedan čovjek vodi 35 sporova, a riječ je o hrvatskom branitelju Tomislavu Miočeviću, koji je svojedobno obnašao i dužnost predsjednika Mjesnog odbora.

Miočević većinu sudskih postupaka vodi s Gradom Vrgorcem, Postajom granične policije Vrgorac i makarskim poduzetnikom Matom Jujnovićem, široj javnosti poznatim vlasnikom prijevozničkih tvrtki "Promet Makarska" i "Promet Sinj", te autobusnih kolodvora u Makarskoj, Splitu i Sinju, koji je također podrijetlom iz tog zabiokovskog sela.

Kad smo Miočevića nedavno pitali što mu to treba u ovoj životnoj dobi i kako sve sporove može financijski i fizički "ispratiti", jer se bori protiv puno moćnijih institucija i ljudi, samo nam je odgovorio:

- Ne dam svoje, neće me pokoriti kako su zamislili. Ma, znam sve o čemu pričate, ali ako treba, prodat ću i stan u Splitu, ali neće biti po njihovu.

Pratim sve, fizički sam još dobro, proučavam svaki predmet i guram dobro zajedno s odvjetnicima.

Bivši seoski "glavar" pohvalio se novim "pravosudnim trofejem" u svojoj vitrini, ali i malo debljim novčanikom zbog toga.

- Sjećate li se komemoracije na 80. obljetnici četničkog zločina u Kozici, to je bilo u kolovozu 2022. godine? Pisali ste o tome.

Kad me je Tonći Katić, moj Kozičanin koji sada živi u Makarskoj, optužio da sam početkom devedesetih godina prošlog stoljeća htio srušiti antifašistički spomenik u našem selu, a ja sam ga u biti spasio od rušenja.

Tužio sam ga za klevetu, a nakon provedene rasprave i saslušanja svjedoka, Općinski sud u Metkoviću presudio je u moju korist. Nakon toga ponovno sam sam ga tužio za povredu časti i ugleda.

Katić je platio sve sudske troškove u prvom sporu, a sad mora podmiriti određen iznos zato što me oklevetao. To sam prepustio odvjetniku da se dogovori s njim koliko će mu uzeti, čini mi se oko 2000 eura - ističe Miočević. M. PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:05