StoryEditorOCM
ZagoraBARIKADE NA PUTU

Poznati lokalni čelnik iz Zagore zaprijetio je samospaljivanjem i dobio zadovoljštinu od Županije, doznajemo detalje

Piše Mate Primorac
21. veljače 2023. - 13:34
Tomislav Miočević (u sredini) nedavno je prijetio benzinom i plamenikom zbog sukoba oko puta preko njegove parceleMate Primorac

Sjećate li se Tomislava Miočevića, umirovljenog hrvatskog branitelja iz sela Kozica kod Vrgorca, koji je prije nešto više od dva mjeseca prijetio da će se zapaliti, jer su, kako je tvrdio, Grad Vrgorac i lokalni političari pogodovali makarskom poduzetniku Mati Jujnoviću oko prolaza do njegove stare obiteljske kuće koja vodi preko Miočevićevih parcela?

Najprije je odlukom lokalnih vijećnika iz kvote vladajuće Nezavisne liste mladih (NLM) sporni put proglašen nerazvrstanom cestom u nadležnosti Grada, a zatim je taj bivši seoski "glavar" taj put zatvorio kamenjima, željezom, automobilom... Zbog toga su u Kozici intervenirali policajci, a nakon što je Miočević u ruke uzeo plamenik i bocu s benzinom, stigli su vatrogasci i ekipa Hitne pomoći.

Uglavnom, sukob se vodio na nekoliko frontova, a odvjetnik Nikola Pervan, Miočevićev pravni zastupnik. uložio je žalbu na rješenja o uklanjanju fizičkih prepreka s privatnih zemljišta čiji su dijelovi postali nerazvrstana cesta. Žalba je upućena Županiji splitsko-dalmatinskoj kao drugostupanjskom tijelu.

- Nezakonito su donijeli odluku o proglašenju nerazvrstane ceste do kuće Mate Jujnovića. U odluci su naveli potpuno pogrešne parcela, zato im je sve "palo". Naime, da bi proveli taj postupak, morali su provesti izvlaštenje i obeštetiti mog klijenta.

Grad se "pogubio" u rješenjima i uklanjanjima fizičkih prepreka koje je izdavao. Osim toga nisu proveli novi očevid po nalogu Županije (u kojoj je na vlasti HDZ, op.ur.), pa su ukinuta rješenja Grada i dostavljen je predmet na ponovni postupak. Protiv ovog rješenja Grad može pokrenuti spor pred Upravnim sudom - kaže odvjetnik Pervan.

Miočević je pokrenuo još nekoliko sudskih procesa, a prva ročišta zakazana su u ožujku.

- Tužio sam pomoćnika načelnika policijske postaje u Vrgorcu koji je došao s policijom, zatim radnike "Gradske čistoće" koji su uklanjali fizičke prepreke s mog zemljišta i Grad zajedno s komunalnim redarom - ističe Miočević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 17:57