StoryEditorOCM
Obalaroditelji ogorčeni

Zbog otkaza omiljenoj učiteljici, učenici OŠ ‘Strožanac‘ ni danas nisu došli na nastavu: ‘Tražimo objašnjenja!‘

Piše Mia Sesartić
31. svibnja 2023. - 11:45

Nakon što prošlog tjedna roditelji velike većine učenika 5. a razreda Osnovne škole "Strožanac" tri dana nisu slali djecu na nastavu zbog situacije oko problema vršnjačkog nasilja, jutros su to isto učinili, odnosno nisu poslali djecu na nastavu, i roditelji 5. e razreda kojima je razrednica bila učiteljica koja je dobila izvanredan otkaz ugovora o radu Zrinka Perković Dodig.

- Odlučili smo djecu ne slati danas u školu, složili smo se u grupi i izjavili da neće ići u školu. Jesu li svi ostali dosljedni tom dogovoru, to vam sada ne mogu potvrditi. Nismo ih poslali u školu. Nije to protest, već tražimo objašnjenja, dokaze i istragu zašto smo ostali bez razrednice preko noći. Nismo ih slali na nastavu jer nam nije jasno ništa! Zato nisu u školi - govore nam roditelji s kojima smo komunicirali.

Učiteljica iz OŠ Strožanac koja je ukazala na nasilnog učenika dobila otkaz! Unatoč upozorenjima iz Županije

Kako je ova nagrađivana nastavnica dobila otkaz? Otkrivamo pozadinu skandala u školi kraj Splita, uključena i policija

image

OŠ ‘Strožanac‘

Vojko Bašić/Cropix

- Djeci ovo nije drago, djeca obožavaju razrednicu, djeci ovo isto jako teško pada, oni stalno pitaju, a mi odgovore nemamo. Neka nam netko objasni, tko ovo radi i zašto radi?

Danas je Vijeće roditelja u 17 sati, mi ne znamo koji su naši daljnji postupci, odnosno koraci dok ne vidimo što će biti na tom Vijeću roditelja. Bit će sigurno žustro, burno, ali šutjeti nećemo, tražit ćemo razloge jer ovo je stvarno mobing na profesorici, ovo su laži - tvrde nam roditelji, čiji su podaci poznati redakciji.

- Da se preko noći dogodi ovakva situacija za jednu nagrađivanu profesoricu koju djeca obožavaju, a dobili su je tek ovu školsku godinu. Zar nije dovoljno da su roditelji stali uz tu profesoricu, kao uostalom i naša djeca - vele nam nadalje veoma uznemireni zbog cijele situacije te ističu da njihov fokus nikako nije bio na problematičnom djetetu.

Nastavnici masovno podržavaju kolegicu iz Strožanca koju je Školski odbor bacio na ulicu: ‘Samo je slijedila upute...‘

image

OŠ ‘Strožanac‘

Vojko Bašić/Cropix

- Nikad, u nijednom trenutku, bez obzira na vršnjačko nasilje koje je trajalo, mi nismo oklevetali problematično dijete, mi smo samo tražili pomoć koju nismo dobili.

Ne smeta nama ravnateljica, što bi nam smetala, ako radiš kako trebane smetaš. Ali u ovom trenutku da, jer zataškavaš nasilje. A mi smo samo apelirali na pomoć škole i stručnih službi - kažu nam roditelji učenika 5.e razreda, naglašavajući kako ih ne zanima ništa drugo, nikakve druge priče doli dobrobit djece.

Javila se ravnateljica OŠ Strožanac, komentira otkaz učiteljici Perković Dodig: ‘Počinila je čak 7 teških povreda‘

image

Žana Prizmić, ravnateljica OŠ ‘Strožanac‘

Augustin Markota/Slobodna Dalmacija

- Incidenti koji su se nedavno dogodili u našoj školi zahtijevaju ozbiljno razmatranje i adekvatno postupanje svih uključenih strana. Važno je da se istina utvrdi temeljem provjerenih činjenica i da se pruže odgovori roditeljima i javnosti. Sigurnost i dobrobit svih učenika trebaju biti prioritet, a transparentnost i odgovornost ključne su za uspostavljanje povjerenja i izgradnju sigurnog obrazovnog okruženja - dodaju još jednom roditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:01