StoryEditor
ObalaKRENULA NAVALA

Stožer CZ Omiš rješava ljubavne jade: ‘Mogu li dobit propusnicu za posjet curi u Podstrani?‘; Dnevno dobiju 200 zahtjeva, a odobre pola od toga

25. ožujka 2020. - 12:20
Ronald Goršić/HANZA MEDIA

U Omišu prime dnevno oko 200 zahtjeva za dozvole za napuštanje mjesta prebivališta, a u konačnici daju manje od pola zatraženog broja. Razlog je što veliki broj razloga ne potpada pod one nužne za koje se jedno daje propusnica.

Od Ive Tomasovića, gradonačelnika Omiša saznajemo kako su zbog velikog broja zahtjeva koje dobivaju mailom povećali i broj osoba koje ih rješavaju.

- Trenutno primimo oko 200 zahtjeva dnevno. Preraspodijelili smo dodatnih dvoje djelatnika za obradu zahtjeva. Razloga ima svakakvih, ali su najčešći obilazak članova obitelji zbog dostave hrane i lijekova. Gradski stožer je nadležan za osobe s područja Grada Omiša, dakle za sva naselja s tog područja kojih ima više od 30. Svaka jedinica lokalne samouprave je dužna izdavati propusnice za osobe sa svog područja - kazao nam je.

Kako saznajemo od gradonačelnika, izdaju pola od zatraženog broja, ponekad i manje. Među razlozima koji “ne prođu” ima svega pa je tako zatražen odlazak u Split zbog odlaska u poznatu drogeriju u kojoj je “sve jeftinije”.

Ima i ljubavnih jada. Jedan mladić iz Omiša se raspitivao telefonom može li dobit propusnicu za posjet djevojci koja mu živi u Podstrani, a to pitomo mjesto spada pod Grad Split. Na njegovu, i djevojčinu, žalost, propusnicu ne može dobiti jer se izdaju samo za “potrebe vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština”.

Možda bi dečku bilo lakše, kad bi znao da su takvi problemi svevremenski. Naime, da je malo stariji sigurno bi se sjetio scene iz nekad popularne serije ratne tematike u kojoj glavni junak kaže djevojci: "Marija, rat je, nije vrijeme za ljubav!".
 

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 13:54