StoryEditor
ObalaDRAMATIČNI APEL

Porođajne muke u Stožeru CZ Kaštela trajale samo jedan dan: Ne trebate dolaziti u zgradu! Jučer je nastalo zagušenje maila, danas sve funkcionira

Piše Katarina Marić Banje
25. ožujka 2020. - 09:18
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Iz Kaštela smo jutros oko 5.30 zaprimili dramatični poziv u pomoć vezano za kretanje van mjesta prebivališta i dobivanje dozvola od Stožera Civilne zaštite Grada Kaštela.

Uznemireni mještanin protestira zbog nemogućnosti komunikacije i straha od zaraze:

- Ako možete napisati članak o organizaciji ili bolje rečeno neorganiziranosti ove službe. Šaljem mailove na njihov u vezi dozvole kretanja i naravno, mailbox je pun a na telefon se nikoga ne može dobit već 2 dana i sad treba doći osobno, gužvat se s 50 ljudi u redu za prijeko potrebnu dozvolu, SRAMOTA I UGROZA od onih koji bi trebali brinut da se ovo ne dešava!!

Zgroženi takvom situacijom i potencijalnom ugrozom krenuli smo u potragu za kaštelanskim pripadnicima Civilne zaštite. U 8.59 poslali smo mail na adresu Stožera CZ Grada Kaštela i upitali za sve o čemu prigovara naš čitatelj. U roku od doslovno dvije minute dobili smo odgovor od Ine Dukan, zadužene za odnose s javnošću Grada Kaštela:

- Situacija u kojoj se nalazimo nikome ne odgovara stoga je i razumljivo da su građani nervozni i već prvog dana žele doći do propusnica tako da su i telefon i mail jučer bili preopterećeni. Danas građani bez poteškoća mogu poslati popunjeni obrazac zahtjeva za propusnicom na adresu civilnazastita@kastela.hr, a propusnicu će dobiti putem maila bez potrebe za fizičkim dolaskom u zgradu Gradske uprave jer je kršenje mjere socijalnog distanciranja i javnog okupljanja nedopustivo.

Porođajne muke su znači riješene u jednom danu te Kaštelani ne moraju strahovati od dolaska u zgradu ili ne dobivanja propusnice zbog nemogućnosti kontakta s CZ.
 

#KAŠTELA#CIVILNA ZAŠTITA

Izdvojeno

17. lipanj 2020 04:32