StoryEditorOCM
ObalaU TUNELU USRED MRAKA

‘Skup i ishitren HDZ-ov projekt blokirat će Split i okolicu, a građani nemaju kanalizaciju, ambulante i normalne ceste‘

Piše Dalmacija SD
14. ožujka 2024. - 18:22

Građanska inicijativa "Spasimo Kozjak i Kaštela", kako se navodi, potaknuti neistinitim izjavama o događanjima u Gradskoj upravi, gdje članovi inicijative od strane gradonačelnika Denisa Ivanovića (HDZ) nisu bili primljeni na razgovor s predstavnicima Hrvatskih cesta (HC), osvrnula se na cijelu situaciju.

- Citiramo izjavu gradonačelnika Ivanovića, zajedno s Ivanom Udovičićem HDZ, op.a): "Grad Kaštela i HC ispoštovali su svoj dio dogovora u svezi sastanka, ali se na sastanku kao predstavnici građana, nažalost, nisu pojavili spomenuti zabrinuti građani, nego predstavnici pojedinih političkih stranaka...".

Takva izjava nije samo neistinita, nego je sramotna i omalovažavajuća prema građanima i predstavnicima naše inicijative koja okuplja ljude neovisno o političkoj, vjerskoj, rasnoj ili drugoj pripadnosti, jer svi smatramo da je planirani zahvat kroz Kozjak nastao temeljem političkog pritiska, te da je nedovoljno promišljen, ishitren, skup i opasan za Kozjak i Kaštela.

Zahvaljujemo se svim pojedincima, obrtnicima, poduzećima, udrugama i svim političkim strankama koje nas podržavaju. Njihova podrška nipošto ne podrazumijeva pripadnost inicijative njima ili bilo kome drugome, nego isključivo njihovo duboko razumijevanje za ovu opasnost koja nam prijeti - naglašavaju građani okupljeni u inicijativu i dodaju:

- Ignorantski odnos gradonačelnika i HC-a prema svojim građanima i članovima naše inicijative ogleda se i na njihov odnos prema Kozjaku i Kaštelima. Mnogo novca hrvatskih građana namjerava se utrošiti u ovaj nepotreban i devastirajući projekt, umjesto da se taj uloži u vitalne projekte Kaštela.

- Nije ih briga što će ovaj projekt devastirati Kozjak i uzrokovati prometni kolaps Kaštela s 50 tisuća stanovnika i cijele okolice, te će najprometniju prometnicu u Hrvatskoj konačno totalno blokirati.

- Nisu im važni stavovi, osjećaji i povijest nas građana koji ovdje živimo.

- Znaju li oni da je pola Kaštela na septičkim jamama i bez tekuće vode?

- Kaštelansko zdravstvo je na razini srednjeg vijeka, a srednje školstvo gotovo i ne postoji.

- Lokalne prometnice su u užasnom stanju i jedino se krpaju pred izbore.

Da, nama je sve ovo životno važno, jer namjeravamo ovdje ostati živjeti. Upravo zbog toga imamo građansko pravo i dužnost dignuti glas i sačuvati naša Kaštela i Kozjak. Građanska inicijativa "Spasimo Kozjak i Kaštela" poziva sve Kaštelanke i Kaštelane istinske domoljube da nam se pridruže. Samo združeni možemo naš život u Kaštelima učiniti sigurnim i ljepšim, poručili su iz inicijative.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:09