StoryEditor
ObalaSvi možemo pomoći

Samohrani otac s dvije kćerkice blagdane je dočekao u trošnoj kućici bez krova, struju i vodu ‘dovukli‘ su od susjeda. Najveća božićna želja im je novi dom

Piše Stanislav Soldo
25. prosinca 2021. - 12:32

Božić je vrijeme darivanja i prigoda da se učine dobra djela te pomogne nekome tko je u nevolji.

U dolini Neretve u tijeku je velika humanitarna akcija za pomoć obitelji Salacan, koja živi u trošnoj i neuvjetnoj kućici u mjestu Podgradina kod Opuzena. Samohrani otac s dvije kćerkice nije u mogućnosti samostalno renovirati staru obiteljsku kuću, pa su susjedi, prijatelji i dobri ljudi pokrenuli akciju prikupljanja novčane pomoći kako bi im se obnovio njihov objekt.

Zdenko Salacan sa svoje dvije malodobne kćeri živi u kući bez krova, a struju i vodu "dovukli" su od susjeda. I kuhinja i soba u kojoj žive prokišnjavaju te su pune vlage opasne za zdravlje djevojčica.

Humanitarnu akciju je pokrenuo Denis Šešelj, a uključili su se i Općina Slivno te gradovi Opuzen i Metković. Kako doznajemo, cilj je prikupiti oko 250 tisuća kuna kako bi se kuća sanirala i dovela u stanje da se u njoj može normalno živjeti.

Ivan Mataga, opuzenski gradonačelnik, naglasio je da će Grad tijekom Adventa organizirati prikupljanje novca, a bit će postavljen i poseban štand na kojem će se po simboličnoj cijeni prodavati kobasice i piće, a sav prihod će ići za ovu akciju.

Svi mogu pomoći

Novac za pomoć može se uplatiti na posebno otvoreni broj računa: HR72 2340 0093 5110 84653, uz navođenje svrhe Humanitarna akcija "Pomozimo obitelji Salacan"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 19:31