StoryEditorOCM
ObalaGRAĐANI, OPREZ!

Dalmatinka nasjela na skupu prevaru i totalnom neznancu predala vrtoglavu ušteđevinu: ‘Ovo mi je kazao...‘

Piše DV
15. ožujka 2023. - 14:40

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska uputila je važno upozorenje za građane, posebice za starije osobe kako ne bi postale žrtve prevaranata.

Naime, u Policijsku postaju Dubrovnik pristupila je 71-godišnjakinja koja je prijavila kazneno djelo prevare. U prijavi je navela kako je na kućni telefon zaprimila telefonski poziv nepoznatog muškarca koji joj se predstavio kao policajac.

Poziv je bio upućen sa skrivenog broja, a osoba se predstavila imenom Dražen. Oštećenoj građanki je zatim kazao kako joj je otuđen novac iz banke u kojoj ima novac i da se on trenutno nalazi u banci sa svojim nadređenim gdje su na tajnom zadatku.

- Uputio me je da podignem novac sa svog računa i predam ga muškarcu koji će doći po novac na moju kućnu adresu, što sam i napravila i nepoznatom muškarcu predala 31.400 eura ušteđevine - navela je umirovljenica u svojoj prijavi.

Uskoro je shvatila da je prevarena i cijeli je slučaj prijavila policiji.

- Ovim putem želimo uputiti upozorenje građanima, poglavito onima starije životne dobi, da budu posebno obazrivi kada im se nepoznate osobe predstavljaju kao policijski službenici koji od njih traže davanje novca ili zlata. Svaki policijski službenik prilikom postupanja mora se identificirati službenom iskaznicom i službenom značkom.

Ovakvi počinitelji iskorištavaju zdravstveno stanje ili starosnu dob žrtve da ih uvjere u lažne činjenice i potom materijalno oštete. Svaku sumnju na moguću prevaru prijavite policiji na broj 192 - pozivaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 10:58