StoryEditorOCM
DalmacijaLjetni šušur

Nema krize na otoku sunca: "Ma kakav St. Tropez, ovo je Hvar!"

Piše PSD.
10. kolovoza 2014. - 01:55
Kakav Saint Tropez, Hvar je i ove godine ‘in’! Krize na Sunčanom otoku nema, a najbolji dokaz su megajahte koje u predvečernjim satima lagano umile u porto otočne metropole.

Jedna od najmondenijih hrvatskih luka i ovog je kolovoza udomaćila ljude dubokog džepa koji sa svojim luksuznim plovilima teškima i po desetke milijune eura večeri provode na sigurnom gradskom sidru.Hvar ima svoja pravila ponašanja i tradicionalni dnevni đir. U jutarnjim satima porto prepune brodice, gliserčići s turistima željnima prve jutarnje kavice, laganini doručka i šopinga. Već oko deset počinje masovni zbjeg prema Paklenim otocima, njegovim valama s kristalnim morem.

Hvata se tada najbolje mjesto za sidrenje i rezervira stol u ‘in’ lokalima. Dan se provodi u kupanju, sunčanju i ispijanju cocktaila, ponajviše “Mojita”, koji je i ove godine apsolutni hit u paklinskim beach lokalima. A s predvečerjem slijedi povratak u porto, večera u nekom od ekskluzivnih lokala, uz vrhunska vina, preskupe pjenušce, te razarajuće cocktaile u nekom od gradskih barova.

I domaći se slažu kako je najljepša hvarska ljetna razglednica upravo ona kakvu je u kadar uhvatio naš fotoreporter Damjan Tadić. U prvom je planu desetak 40-metarskih megaljepotica koje su i stvorile onaj tako rado viđeni ljetni hvarski šušur.

Tanja Šimundić Bendić
Snimo Damjan Tadić/CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:02