StoryEditorOCM
Dalmacijanevrijeme na škoju

Hvar odsječen od svijeta, ulicama teče more, stablo se srušilo na kafić pun gostiju; Otočani strepe što će biti večeras, najgore tek dolazi

12. studenog 2019. - 18:11
hvar00

U utorak je veliko nevrijeme, praćeno olujnim udarima juga, pogodilo cijelo područje otoka Hvara. Još se nekako katamaran "Vida" u jutarnjim satima probio od Jelse do Splita, isto tako i m/t "Tin Ujević", koji je iz Staroga Grada - Farosa isplovio u 11.30 sati, da bi u splitsku luku stigao tek u 13.35 sati.

Neposredno nakon toga otkazani su svi polasci brodova za otok i s otoka prema kopnu, tako da je škoj ostao osječen od svijeta.

Vjetar je na momente bio toliko snažan da je na više lokacija rušio borove i čemprese, nosio nadstrešnice i crijepove s krovova kuća, potapao čamce..., no na svu sreću nema podatka da je bilo tko nastradao ili zatražio medicinsku pomoć. Dakle, vatrogasci su imali pune ruke posla, neumorno su radile pile, sa cesta se uklanjalo granje i drvna masa, a meteorolozi najavljuju da najgore tek dolazi.

 

Kakve li će posljedice otočani pretrpjeti do kraja nitko ne zna, ali u Jelsi smo osobno svjedočili padu golemog čempresa koji se srušio na osobni automobil.

Još snimanje nismo ni završili, a oko 14.30 sati u neposrednoj blizino palo je i drugo stablo te završilo na štekatu kafića "Art", u kojem je bio veći broj gostiju. Vatrogasci su opet brzo intervenirali, a na mjestu događaja pojavio se i vlasnik da bi zbrojio štetu štetu koja i nije baš mala.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2023 22:55