StoryEditorOCM
Dalmacijaprve nagrade otišle studentima iz unutrašnjosti

"FAUST VRANČIĆ" Znanstveno-tehnološkom parku Vučevica ime dao Josip iz Broda

Piše PSD.
4. ožujka 2012. - 12:15

Josip Došen iz Slavonskog Broda, student druge godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Studija poslovne ekomonije, dao je ime Znanstveno-tehnološkom parku Vučevica “Faust Vrančić” te je za prvo mjesto ovog natječaja nagrađen sa 10 tisuća kuna.

Drugo mjesto za ime “Faust” dobila je Irena Ivanšćak iz Bregane, studentica druge godine Visoke škole za upravljanje “Baltazar Adam Krčelić” iz Zaprešića, te zavrijedila laptop.

Luka Boban, student četvrte godine splitskog FESB-a, dobio je za naziv “Nova stina” certifikat o sudjelovanju.

Objavili su to jučer članovi Povjerenstva za izbor najboljeg imena Znastveno-tehnološkog parka u Vučevici, koji među ostalim čine predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Dr. sc. Mirela Mihić s Ekonomskog fakulteta u Splitu kazala je kako je naziv “Faust Vrančić” zavrijedio nagradu od 10 tisuća kuna i bio najbolji jer je ime Fausta Vrančića dobro poznato kod nas, ali i u svijetu.

Ovaj Šibenčanin, rođen 1551. godine, bio je hrvatski polihistor, jezikoslovac, pronalazač, diplomat, inženjer, svećenik i biskup. Najvažniji je konstruktor i tehnički pisac u Hrvata na prijelazu iz 16. u 17. stoljeće.

Studenti su značajan dio budućeg velikog županijskog projekta u Kaštelanskoj zagori, jer će se njihovo znanje ulagati u ovaj projekt, pa je sasvim logično da je student dao najbolji naziv.

Natječaj će još biti otvoren, no očito je kako je Faust Vrančić baš po mjeri, jer riječ je o velikom čovjeku, ime je dao student iz Slavonije, a Vrančić je iz Šibenika nedaleko od Tehnološkog parka u Vučevici. Bogatstvo Hrvatske na jednome mjestu.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:10