StoryEditor
Svijetdivljački napad

Uznemirujući video iz Australije: trudnu muslimanku brutalno prebio Hrvat?; 'Da nije bilo hrabrih građana, žena bi možda zadobila i mnogo teže ozljede'

Piše A. F.
21. studenog 2019. - 23:41

Brutalan napad dogodio se jučer u kafiću u Sydneyju gdje je 43-godišnji Stipe Lozina napao 31-godišnju Ranu Elasmar koja je u 38. tjednu trudnoće, izvjestili su australski mediji.

Žena muslimanske ispovijesti sjedila je u kafiću sa svojim prijateljicama kada joj je prišao Lozina (najvjerojatnije hrvatskog podrijetla), nešto prokomentirao te divljački nasurnuo na nju i 14 puta je udario po glavi. 

Posjetitelji su ga pokušali maknuti od nje, a kada je pala na tlo udario ju je i nogom u glavu.

Stipe Lozina odveden je u policijsku postaju gdje je optužen za napad i nanošenje tjelesnih ozljeda, a danas mu je odbijen zahtjev za jamčevinom, piše The Sydney Morning Herald.

Lozina je tražio od suca da se optužbe u vezi s navodnim napadom u kafiću odgode na isti datum kao i druga stvar koju ima pred istim sudom.

Sudac Tim Keady okarakterizirao je navodni napad "nasilnim, iracionalnim i pod utjecajem problema mentalnog zdravlja" te odbio zahtjev za jamčevinom zbog Lozininog dosadašnjeg kriminalnog dosjea.

Inspektor Luke Sywenkyj iz policije NSW pohvalio je napore prolaznika koji su intervenirali.

- Da nije bilo hrabrih radnji ovih članova zajednice u zaustavljanju napada, žrtva bi možda zadobila i mnogo teže ozljede, rekao je novinarima u četvrtak, piše The Sydney Morning Herald.

Rana Elasmar nakon liječenja puštena je iz bolnice.

UPOZORENJE! SNIMKA JE UZNEMIRUJUĆA:

 

Izdvojeno

08. srpanj 2020 15:18