StoryEditor
Svijetmotiv je nepoznat

Užas u Češkoj: šest mrtvih u napadu u bolnici, napadač si oduzeo život nakon obračuna sa specijalcima

Piše JL, Hina
10. prosinca 2019. - 10:35

NOVIJE

Šest osoba ubijeno je u utorak u pucnjavi u sveučilišnoj bolnici u češkoj Ostravi, rekao je ministar zdravstva Adam Vojtech za Češki radio.

Oko 10 i 30 sati policija je locirala automobil. došlo je do pucnjave. Na Twitteru su objavili da se napadač ubio prije nego što je policija uspjela reagirati.

Motiv pucnjave zasad je nepoznat, a čitava je bolnica evakuirana.

Svjedoci kažu da su čuli pucnjavu u hitnom prijemu te sveučilišne bolnice.

Do pucnjave je došlo nešto iza 7 sati u bolnici koja ima oko 1200 kreveta.

Ostrava je s oko 290.000 stanovnika treći najveći grad u Češkoj.

PRVA VIJEST

Nekoliko je ljudi ubijeno u pucnjavi koja se dogodila u bolnici u češkom gradu Ostravi, objavio je ministar unutarnjih poslova, prenosi Jutarnji list. 

Premda se još ne znaju detalji incidenta, lokalna je policija objavila informaciju da su četiri osobe poginule, a dvije su pretrpjele teške ozljede, piše RT.

Do pucnjave je došlo u utorak ujutro, no još nije poznato pod kojim okolnostima. Za napadačem se još uvijek traga. 

Ministar Jan Hamacek rekao je da su hitne službe i policija odmah reagirale, a u potrazi za počiniteljem angažirani su i helikopteri.

Policija je također objavila fotografiju osumnjičenog i apel javnosti koju mole da im se jave ako imaju bilo kakvu informaciju.

- Molimo građane pomoć u pronalasku osumnjičene osobe. Također molimo javnost da bude krajnje oprezna - napisali su na Twitteru, a kasnije su dodali:

- Dojavu o pucnjavi primili smo u 7 i 19 h. Prvo policijsko vozilo bilo je na mjestu događaja u 7 i 24. Trenutno činimo sve kako bi identificirali počinitelja i osigurali mjesto pucnjave. Zahvaljujemo javnosti na suradnji.

#NAPAD# ČEšKA

Izdvojeno