StoryEditorOCM
Svijetmreža nedostupna

U Turskoj pao Twitter dok jačaju kritike zbog reakcije na potres, zbog ‘provokativnih‘ objava uhićeno 18 ljudi

Piše Hina
8. veljače 2023. - 20:36

Twitter je u srijedu nedostupan na većini mreža u Turskoj, u vrijeme sve jačih kritika na račun vlasti zbog loše reakcije na ovotjedni razorni potres.

Reporteri AFP-a nisu mogli pristupiti toj društvenoj mreži u različitim dijelovima Turske. Platforma je radila uz korištenje VPN usluga koje otkrivaju lokaciju korisnika i uglavnom su besplatne.

Stranica koja prati društvene mreže netblocks.org objavila je da je Twitter najprije bio teško dostupan, a potom posve blokiran na mrežama svih glavnih telekomunikacijskih tvrtki.

"Turska ima bogatu povijest ograničenja društvenih medija u vrijeme izvanrednih stanja i sigurnosnih incidenata", navela je stranica.

Turska policija je od potresa u ponedjeljak uhitila 18 ljudi zbog "provokativnih" objava na društvenim mrežama u kojima se kritizirao način na koji se vlada predsjednika Tayyipa Erdogana nosi s katastrofom.

Turski dužnosnici su više puta upozorili na širenje dezinformacija uoči izbora 14. svibnja na kojima će Erdogan pokušati produžiti svoju 20-godišnju vladavinu.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 05:23