StoryEditorOCM
Svijetodluka vlade

Srbija šalje pomoć Ukrajini, objavili što točno kreće prema Hersonskoj oblasti

Piše Vijesti SD
15. srpnja 2023. - 23:19

Vlada Srbije će uputiti Ukrajini novu tranšu humanitarne pomoći zbog humanitarne katastrofe u Hersonskoj oblasti na jugu te zemlje, piše Nova.rs. Srpske vlasti su najavile kako će Ukrajincima biti upućena donacija u obliku robe i lijekova iz Republičke direkcije za robne rezerve i Komesarijata za izbjeglice i migracije.

Dodatno, usvojili su i zaključak kojim se odobrava privremena zaštita za prihvat državljana Ukrajine pogođenih situacijom u Hersonskoj oblasti. Također su najavili kako će tijekom ljeta financirati organizaciju sportsko-rehabilitacijskog kampa za mlade.

Srpska vlada iskazala je neutralnost po pitanju rata u Ukrajini unatoč dubokim povijesnim, gospodarskim i kulturnim vezama zemlje s Rusijom. Inače, Reuters je u travnju objavio kako povjerljivi dokumenti Pentagona govore da je Srbija pristala isporučiti oružje Kijevu ili ga je već poslala.

Srpski ministar obrane Miloš Vučević je kasnije nazvao lažima informacije da Srbija šalje oružje Ukrajini te je ocijenio kako je cilj takvih tvrdnji da destabiliziraju Srbiju i uvuku je u sukob koji ne želi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:27