StoryEditor
Svijetdown under

Raste broj zaraženih koronavirusom i u Australiji: uvode se nove rigorozne mjere, vlasti  zabranile pristanak kruzera sa stotinama putnika

23. ožujka 2020. - 09:53
Peter Parks/AFP

Australci se od ponedjeljka nalaze u izolaciji pod još strožim mjerama nakon što je broj zaraženih koronavirusom prešao 1600, a vlasti su zabranile i pristanak kruzera sa stotinama putnika koji su se žalili na respiratorne bolesti.

Nakon što su nova ograničenja stupila na snagu i zatvorile se brojne djelatnosti, pojavili su se jasni znakovi gospodarskog i socijalnog šoka pa su tako formirani dugi redovi ispred ureda Agencije za socijalnu skrb diljem zemlje.

Nakon što je u siječnju zabilježeno tek umjereno širenje koronavirusa, čini se da Australija sada bilježi značajniji porast zaraženih. Najpogođenije su najnaseljenije države Novi Južni Wales i Victoria.

Većina australskih saveznih država zatvorila je svoje granice putnicima iz drugih dijelova zemlje i provodi vlastite mjere izolacije uz državna ograničenja najavljena u nedjelju.

Zapadna Australija u ponedjeljak je zabranila iskrcavanje putnicima sa švicarskog kruzera MSC Magnifica. Od 1700 putnika na kruzeru, više od 250 ih se žalilo na respiratorne bolesti.

Odluka o zabrani iskrcavanja uslijedila je nekoliko dana nakon što se 2700 putnika iskrcalo s kruzera Ruby Princess u luci Sydney, s 48 putnika pozitivna na koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 11:35