StoryEditorOCM
Svijet‘sve ide po planu‘

Putin: Nimalo ne sumnjam u pobjedu Rusije u Ukrajini. Pomoći će nam jedinstvo ruskog naroda i i junaštvo naših vojnika

Piše Hina
18. siječnja 2023. - 16:42
Russian President Vladimir Putin meets with workers at a plant, which is part of Russian missile manufacturer Almaz-Antey, in Saint Petersburg on January 18, 2023. - President Putin said on January 18, 2023 he had ”no doubt” Moscow would emerge victorious in Ukraine, despite military setbacks in the nearly year-long offensive. (Photo by Ilya PITALEV/SPUTNIK/AFP)Ilya Pitalev/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da "nimalo ne sumnja" u pobjedu Rusije u ofenzivi u Ukrajini, gotovo godinu dana nakon njezina početka i unatoč nizu teških vojnih poraza.

Pobjeda je "sigurna, u to nimalo ne sumnjam", rekao je ruski predsjednik, tijekom putovanja u tvornicu oružja u Sankt Peterburgu.

Po Putinovim riječima, Rusiji bi mogli pomoći "jedinstvo ruskog naroda, odvažnost i junaštvo naših vojnika (...) i, naravno, rad našeg vojno-industrijskog sektora".

Kremaljski čelnik je opetovao da se Rusija bori s "neonacističkim režimom" u Ukrajini i istaknuo da će i ubuduće "pomagati" stanovnicima na separatističkom istoku Ukrajine.

"Ne možemo ih ne zaštititi", istaknuo je. "Pobijedit ćemo".

Ove izjave dolaze oko 11 mjeseci nakon početka ofenzive u Ukrajini, gdje su ruske snage zadnjih mjeseci pretrpjele niz velikih poraza u borbi s ukrajinskim postrojbama.

Zbog teškoća na terenu Putin je naredio mobilizaciju 300.000 pričuvnika i kampanju bombardiranja ukrajinske energetske infrastrukture.

Prošlog tjedna ruska vojska i plaćenici skupine Wagner izvijestili su da su zauzeli gradić Soledar, na istoku Ukrajine, blizu Bahmuta koji Rusi mjesecima pokušavaju osvojiti.

Vladimir Putin je nakon vijesti o zauzimanju Soledara pohvalio "pozitivnu dinamiku" na bojištu, ističući da "sve ide po planu ministarstva obrane i glavnog stožera oružanih snaga".
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 00:16