StoryEditorOCM
Svijetdobra vijest

Poznata njemačka drogerija uvodi novu uslugu koja će se svidjeti mnogima: evo što će kupci ubuduće moći koristiti

Piše PSD
6. studenog 2023. - 10:30

Njemački drogerijski lanac dm svojim kupcima nudi novu uslugu koji će mnogi kupci rado koristiti, piše Fenix-magazin.de.

Vjerojatno su mnogi primijetili da se drogerija dm uvelike promijenila posljednjih godina. To se posebno odnosi na asortiman. Od sada dm u mnogim poslovnicama nudi novu uslugu.

Uskoro možete sami učiniti nešto dobro i podržati poznatu drogeriju u novom projektu.

Od sada se odjevni predmeti koji vam ne odgovaraju mogu odnijeti u poslovnice dm-a.

U ovoj kampanji sada sudjeluju 92 poslovnice. Sudjeluje li u akciji i vaša poslovnica dm-a, u principu vrlo lako možete sami vidjeti. Ako u poslovnici postoje posebne kutije za prikupljanje odjeće, poslovnica sudjeluje u akciji.

Na web stranici također možete provjeriti sudjeluje li u projektu i vaš dm.

Donirajte ili reciklirajte rabljenu odjeću

U osnovi, ovim projektom će se pokušati smanjiti bacanje tona odjeće u smeće.  Sada se mnogi ljudi pitaju što se događa sa stvarima koje će kupci ostaviti u poslovnicama dm-a.

Dm surađuje s partnerom tvrtkom Brockensammlung Bethel. To je tvrtka koja vrši sortiranje odjeće i odlučuje može li se odjeća ponovno prodati ili donirati ili više nije za upotrebu, pa će se reciklirati.

Ne radi se samo i ideji održivosti, nego projekt ima i socijalni aspekt. U sortirnici odjeće radit će mnoge socijalno ugrožene osobe, invalidi i psihički bolesnici koji bi inače teško našli novi posao preko burze rada.

Također žele razviti svijest u pogledu ponovne upotrebe i recikliranja odjeće, navode njemački mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:43