StoryEditor
Svijetizbjegnuta tragedija

Pijani Hrvat se spotaknuo pri prelasku pruge i zapeo na tračnicama; vlakovođa jedva uspio zaustaviti vlak, bio je u teškom šoku

Piše PSD
27. lipnja 2022. - 17:22

Oko 21.30 njemački centar za hitnu kontrolu izvijestio je da je došlo do hitnog zaustavljanja u području Pullinga, okrug Freising, zbog osobe na tračnicama.

Očevidom na licu mjesta utvrđeno je da je 31-godišnji pijani Hrvat pao dok je prelazio tračnice, a potom ostao ležati u predjelu kolosijeka. Strojovođa vlaka RE 4866 (München – Nürnberg) koji se približavao uočio je je muškarca koji je ležao na tračnicama i pravodobno zaustavio vlak, težak nekoliko tona, ispred muškarca, prenosi Fenix.

U vlaku je bilo oko 100 putnika koji zbog zaustavljanja u nuždi nisu ozlijeđeni. Vlakovođa je doživio šok te je morao biti zbrinut i zamijenjen.

Regionalni ekspres (RE 4083) vlak koji je prometovao na suprotnim tračnicama također je obaviješten za čovjeka koji živi u Reichertshausenu, okrugu Pfaffenhofen. Strojovođa drugog vlaka pravodobno je zaustavio vlak bez naglog kočenja. Vidno alkoholizirani Hrvat odbio je dobrovoljni alkotest. Situacija je značajno utjecala na željeznički promet. Savezna policija istražuje 31-godišnjaka zbog opasne intervencije u željezničkom prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 04:02