StoryEditor
SvijetKlimavi celibat

Pariški nadbiskup dao ostavku jer je zabunom poslao e-mail tajnici umjesto ljubavnici. Ne priznaje intimnu vezu, kaže da daje ostavku iz geste poniznosti

Piše PSD
27. studenog 2021. - 14:58

Pariški nadbiskup Michel Aupetit podnio je ostavku papi Franji nakon što je objavljeno da je u vezi s jednom ženom. Službeni razlog ostavke je "nejasno ponašanje" nadbiskupa prema ženi, kako je to objavila nadbiskupija u petak u Parizu.

Magazin "Le Point" ovog je tjedna izvijestio o navodnoj aferi između nadbiskupa i neimenovane žene. Za to se doznalo kad je nadbiskup e-mail namijenjen toj ženi nenamjerno poslao svojoj tajnici. Nadbiskup se slaže da je takvo ponašanje moglo ostaviti dojam da je on u intimnoj vezi s tom ženom, no on sam to demantira.

"Izričito to odbijam", izjavio je za Le Point.

Iz pariške nadbiskupije poručuju da podnošenje ostavke nije priznanje krivnje, nego gesta poniznosti. Napravio sam to da bih zaštitio biskupiju, rekao je monsinjor Aupetit za katolički list "La Croix".

Le Point piše da je riječ o "odnosu odraslih osoba uz obostrani pristanak", dakle, bez kršenja kaznenog zakona, no biskup time krši crkveni zahtjev celibata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 02:29