StoryEditorOCM
Svijetposebno izrađeni

Neobičan prsten na Lukašenkovoj ruci razotkrio priču o ruskom Gospodaru prstenova: ‘Putinu je dosadilo biti Hitler, odlučio je postati moćni Sauron. Podijelio ih je devet...‘

Piše A.B.K.
28. prosinca 2022. - 21:19

Novinari su primijetili neobičan prsten na ruci bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, a sad je i otkriveno o čemu se radi. Ruski predsjednik Vladimir Putin naime, dao je izraditi devet prstenova za sudionike summita Zajednice neovisnih država (CIS) koji se održao početkom tjedna u ruskom Sankt Peterburgu. Zlatno prstenje s posvetom podijelio je predsjednicima Bjelorusije, Azerbajdžana, Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, premijer Armenije, a jedan ostavio sebi, domaćinu summita.

Na svakom prstenu je ugraviran simbol Zajednice neovisnih država, godina 2023, kao i riječi "Sretna Nova godina" i Rusija.

Na inicijativu ruskog predsjednika u Sankt Peterburgu se 26. i 27. prosinca održao neformalni sastanak čelnika zemalja ove zajednicu na koji su došli predsjednik Bjelorusije Lukašenko, Azerbajdžana Ilham Alijev, Kazahstana Kasim Zomart Tokajev, Tadžikistana Emomali Rahmon, Turkmenistana Serdar Berdimuhamedov, Kirgistana Sadir Žaparov, Uzbekistana Šavkat Mirzijev i premijer Armenije Nikol Pašinjan.

image

  Summit čelnika CIS-a  

Konstantin Zavrazhin/Afp

Fotografije prstenova brzo su se proširile društvenim mrežama gdje su mnogi povukli paralelu između Putina i zlog čarobnjaka Saurona iz trilogije Gospodar prstenova. U trilogiji JRR Tolkiena, Gospodar tame pokušava upotrijebiti moć prstena da vlada svijetom. Ukupno je stvoreno 20 prstenova. Tri za kralja vilenjaka, sedam za gospodara patuljaka i devet prstenova za gospodara ljudskog kraljevstva. Saurona je na koncu uništio mali hobit Frodo Baggins bacivši prsten u vatru Klete gore u kojoj je iskovan.

"Putinu je dosadilo biti Hitler 21. stoljeća i odlučio je igrati Gospodara prstenova i postati ‘moćni Sauron‘", tvitao je ukrajinski političar Oleksij Gončarenko.

Ukrajinske novine The Kyiv Post također su se rugale Putinovom daru:

 "Gospodar prstenova: Putinovo izdanje. Ruski diktator poklonio je 8 prstenova čelnicima Zajednice Neovisnih Država. Jedan je sačuvao za sebe."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 20:36