StoryEditorOCM
Svijetdiljem ukrajine

‘Ne zanima ih grad, žele ga sravniti sa zemljom‘; Dvije mega bombe bačene su na Mariupolj, u grad su ušli i rusku tenkovi

Piše Hina
22. ožujka 2022. - 22:36
8145043 19.03.2022 A military vehicle is seen on a street of Mariupol, Donetsk People's Republic. The city has been a site of intense fighting in recent weeks. Viktor Antonyuk/Sputnik (Photo by Viktor Antonyuk/Sputnik/Sputnik via AFP)Viktor Antonyuk

Dvadeset sedmog dana rata u Ukrajini, dvije "super moćne bombe" bačene su u utorak na Mariupolj, rekle su vlasti tog velikog lučkog grada razorenog ruskim granatiranjima, gdje je 200.000 civila u okruženju, dok su stanovnici Kijeva, gdje je na snazi policijski sat, ostali u svojim kućama.

Zapadne zemlje koje u četvrtak u Bruxellesu sudjeluju na sastancima na vrhu NATO-a, G7 i Europske unije, uvest će nakon nastavka ruske ofenzive "nove sankcije Rusiji" i pooštriti već postojeće, rekao je Jake Sullivan, savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost.

Na terenu se nastavlja rusko bombardiranje ukrajinskih gradova: Kijeva, Harkiva, Mariupolja, Odese, Mikolajiva, Černjihiva i drugih.

"U najgorem slučaju ćemo umrijeti, ali se nećemo predati", rekao je gradonačelnik Kijev...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:56