StoryEditor
SvijetPRERAČUNALA SE

Nadala se odšteti, završila u zatvoru: Slovenka Julija sama si je odrezala ruku misleći da će dobiti 1,2 milijuna eura, evo na koliko je osuđena

Piše JL
11. rujna 2020. - 10:12
Ilustracija/Duje Klaric/Cropix

Na ljubljanskom okružnom sudu Julija Adlešič i njezin partner proglašeni su krivima za pokušaj prijevare osiguranja. Podsjetimo, prvooptužena si je, prema optužnici, namjerno odsjekla šaku lijeve ruke kako bi dobila milijunsku odštetu, javljaju slovenski mediji, piše Jutarnji list.

Na ljubljanskom okružnom sudu Julija Adlešič osuđena je na dvije godine zatvora, a njezin partner Sebastien Abramov, koji ostaje u pritvoru, na tri godine. Presudom su obuhvaćeni i njegovi roditelji za koje se vjeruje da su bili uključeni u slučaj. Njegova majka Tinka Huskić Colarič oslobođena je, a otac Gorazd Colarič osuđen je na godinu dana zatvora, ali neće morati u zatvor ako ne počini novo kazneno djelo.

Prema optužnici, Adlešič si je nedugo nakon što je ugovorila police kod pet osiguravajućih kuća namjerno odsjekla šaku lijeve ruke.

Ugovorenom policom joj je osigurano nešto manje od 1,2 milijuna eura odštete u slučaju invalidnosti. Prvooptužena je tijekom procesa tvrdila da se radilo o nesreći te da je bez šake ostala dok je rezala grane za ogrjev cirkularnom pilom. Na to ju je navodno potaknuo partner Sebastien Abramov. Njegov odvjetnik Mitja Pavčič je rekao da je tužitelj ponudio 'maglovitu priču koja je potpuno nerealna i neprihvatljiva', prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. listopad 2020 05:02