StoryEditor
SvijetPozdrav prve dame

Melania Trump poslala oproštajnu video poruku: Četiri protekle godine bile su nezaboravne... Nasilje nikad nije rješenje

19. siječnja 2021. - 08:52
AFP

Prva dama Melania Trump objavila je u ponedjeljak oproštajnu video poruku dva dana do odlaska iz Bijele kuće u kojoj je izjavila da su protekle četiri godine za nju bile nezaboravne i da "nasilje nije nikada rješenje".

"Budite predani u svemu što radite. No znajte da nasilje nije nikada rješenje i neće se nikada moći opravdati", rekla je o nasilnom upadu pristaša predsjednika Donalda Trumpa 6. siječnja u zgradu američkog Kongresa pri čemu je poginulo je pet osoba. 

U službenom govoru od šest minuta, prva dama Sjedinjenih Država tek je nakratko spomenula svog supruga kada je pohvalila obitelji američkih vojnika, medicinske djelatnike koji su na prvoj crti borbe protiv pandemije koronavirusa.

"Četiri protekle godine bile su nezaboravne", izjavila je Melania Trump (50), nekadašnja manekenka.

"U trenutku kada Donald i ja završavamo boravak u Bijeloj kući, mislim na sve ljude koji su ostali u mom srcu i na njihova predivna svjedočanstva ljubavi, domoljublja i odlučnosti", kazala je.

Donald Trump koji je pozvao svoje pristaše da dođu na Kapitol i usprotive se potvrđivanju izabranog predsjednika Joea Bidena za pobjednika izbora, opozvan je u Zastupničkom domu zbog poticanja na pobunu, a u Senatu bi proces protiv njega mogao početi ubrzo nakon inauguracije Joea Bidena u srijedu. 

Trump je zadnjih mjeseci odbijao priznati rezultat izbora od 3. studenoga ustrajući na optužbama za lažiranje izbornih rezultata i odbio je čestitati Bidenu na pobjedi. 

image
AFP

Donald i Melania Trump nisu pozvali Joea Bidena i njegovu suprugu Jill na tradicionalni obilazak Ovalnog ureda, što je običaj pri primopredaji dužnosti te neće ni prisustvovati inauguraciji novog šefa države.

U svojoj oproštajnoj poruci Melania Trump kaže da budućnost pripada "onima koji ne gube iz vida integritet i vrijednosti naše nacije te koriste svaku prigodu da pokažu poštovanje prema drugoj osobi i u svakodnevnom životu postupaju ispravno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 16:41