Svijetranjeni još kritično

Londonska policija zna identitet trojice napadača, ali mediji izbjegavaju objaviti tu informaciju; Svi su bijesni na Amerikance koji su objavili imena

Piše H
5. lipanj 2017. - 20:27
2017-06-05T160635Z_2145578498_RC1C4E1796D0_RTRMADP_3_BRITAIN-SECURITY.JPG

Osamnaest ozlijeđenih još je kritično, a drugih 18 liječi se u bolnicama nakon napada kod London Bridgea, rekli su medicinski izvori u ponedjeljak, dok mediji poštuju policijski zahtjev i izbjegavaju objaviti identitet napadača, ali neki od njih ipak donose opise. 

Sedam je osoba ubijeno, a 48 je zbrinuto u  bolnicama nakon napada u subotu kasno navečer kada su se trojica muškaraca zaletjela kombijem među pješake, a zatim u obližnjem Borough Marketu nasumice noževima napadali prolaznike i posjetitelje restorana, pa su nekima prerezali grlo, a neke izboli na smrt.

"Ukupno 36 pacijenata liječi se u pet bolnica u Londonu, od kojih je 18 u kritičnom stanju", objavila je Nacionalna zdravstvena služba.

Londonska policija zna identitet trojice napadača, a njihova će imena objaviti čim to operativno bude moguće.

Nakon napada u Manchesteru 22. svibnja britansku policiju i političare razljutili su američki mediji koji su objavili identitet bombaša samoubojice te njegove fotografije s poprišta atentata.

Ovaj put u javnost nisu iscurili podaci o napadaču zbog čega je londonski policijski zapovjednik odjela za protuterorizam Mark Rowley javno zahvalio medijima za "trajnu potporu, suzdržanost i razumijevanje" jer bi otkriće moglo ugroziti istragu.

Neke su novine ipak donijele opširne opise nekih osumnjičenika, ali bez njihovih imena. 

Najtiražniji tabloid Sun napisao je da je jedan od napadača, 27-godišnji obiteljski čovjek s nadimkom "Abz", radio za lanac brze hrane KFC na jednoj od postaja londonskog metroa. 

Mediji su objavili i da je jedan od džihadista bio prijavljen protuterorističkoj policiji u najmanje dva navrata, da je bio oženjen i otac dvoje djece.

#TERORIZAM#LONDON