StoryEditor
Svijetpodaci ohrabruju

Je li pred Hrvatskom rekordna turistička sezona? Marić u Luxembourgu iznio više nego optimistična predviđanja

Piše Hina
17. lipnja 2022. - 19:32
Zagreb, 060622. Na konferenciji za medije Vlade RH najavljeno smanjene trosarina i marzi na gorivo kako bi se ublazio rast cijena naftnih derivata. Na fotografiji: Zdravko Maric.Dragan Matic/Cropix

Vrijednost fiskaliziranih računa u turizmu u prvim mjesecima godine, koja je znatno veća nego u istom razdoblju 2019. godine, pokazuje da bi Hrvatska mogla ove godine imati rekordnu turističku sezonu, izjavio je ministar financija Zdravko Marić.

“Vrijednost fiskaliziranih računa što se turizma tiče u prvih pet i pol mjeseci ove godine 22 posto je viša u odnosu na rekordnu turističku 2019. godinu”, rekao je Marić u Luxembourgu gdje je sudjelovao na sastanku ministara financija država članica EU-a.

Istaknuo je da treba biti oprezan u najavama s obzirom da špica sezone tek predstoji jer možda prvi mjeseci u godini nisu najbolji pokazatelji, ali da su ti rezultati doista dobri, a i drugi podaci o rezervacijama to pokazuju.

“Unatoč svim izazovima, ratu u Ukrajini, inflatornih pritisaka, mislim da imamo puno pravo očekivati kvalitetnu turističku sezonu. Nadamo se da neće biti negativnih šokova i ova bi godina mogla nadmašiti 2019.”, rekao je Marić.

Dodao je da vlada razmišlja kako dalje pomoći turističkom sektoru, pogotovo u ključnom izazovu nedostatka radne snage.

“Razmatramo neke inicijative koje su došle do vlade, među njima od studentskih udruga i sljedeći tjedan ću ih najvjerojatnije pozvati da o tome razgovaramo”, rekao je Marić.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 20:34