StoryEditor
Svijetklincima će biti draže!

Inovacija iz Rusije: djecu od 8 do 12 godina neće bosti iglama, nego će cjepivo protiv koronavirusa dobivati u obliku spreja za nos

Piše PSD
13. lipnja 2021. - 11:30
A pregnant woman receives a dose of the Moderna vaccine against COVID-19 at the Maternity and Children's Hospital of the Trinidad neihghborhood in Asuncion, on June 11, 2021. (Photo by NORBERTO DUARTE/AFP)Norberto Duarte

Rusija je testirala oblik spreja za nos od svog cjepiva za covid-19 koji je prikladan za djecu od 8 do 12 godina, a novi proizvod planira lansirati u rujnu, rekao je u subotu znanstvenik koji je vodio razvoj cjepiva Sputnjik V, prenosi N1.

Alexander Gintsburg, na čelu je Instituta Gamaleya koji je razvio Sputnjik V, rekao je da je ”sprej za djecu koristio isto cjepivo samo umjesto igle, stavlja se mlaznica”, izvijestila je novinska agencija TASS.

Očekuje se da će sprej za djecu biti spreman za distribuciju do 15. rujna, citiran je Gintsburg tijekom sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi Zimo.

Istraživačka skupina testirala je cjepivo na djeci u dobi između 8 i 12 godina i nije pronašla nuspojave među ispitnom skupinom, kao ni povećanja tjelesne temperature, rekao je Gintsburg.

“Svoje male (pacijente) cijepimo nazalno, samo primjenjujemo isto cjepivo kao i u spreju za nos”, rekao je Gintsburg, ne dajući daljnje detalje o studiji, poput broja djece koja su uključena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 20:24