StoryEditor
Svijetodbijaju izaći na izbore

Hrabre indijske žene svakoga dana spuštaju se u jako duboke bunare samo kako bi prikupile vode, a to rade bez ikakvog sigurnosnog pojasa. Pogledajte srceparajuću snimku

Piše PSD
3. lipnja 2022. - 18:53

Društvenim mrežama dijeli se srceparajuća snimka životnih uvjeta u Indiji. Ponovno imaju problema s opskrbom običnom vodom, a na videu su prikazane žene koje su prisiljene bez konopca ili ikakve sigurnosne omče ući u dubok bunar, piše BBC.

Ova kriza posebno je izražena u selu Gusija gdje su žene primorane na ovakve poteze jer su presušila jezera, a samim time i bunari s pitkom vodom bez koje je uobičajen život nezamisliv. Njihovo selo nije jedino koje je zadesila ova nesreća, situacija je slična u još nekoliko indijskih pokrajina. 

Ovo nikako nije prvi put da se Indija susreće s ovim problemom jer je ta zemlja izrazito nestašicu preživjela i tokom 2019. godine, otkrili su iz Svjetskog instituta za resurse, a svakoga ljeta stanovnici pokrajine Madji Pradeš prisiljeni su kontrolirati svaku kap. 

Upravo iz tog razloga, stanovnici sela Gusija odlučili su bojkotirati ovogodišnje izbore kako bi lokalnoj vlasti poslali poruku. 

- Stalno se moramo spuštati u bunar kako bismo došli do vode. Ovdje su tri bunara i svi su gotovo presušili, a nemamo ručne pumpe za vodu - kazala je mještanka novinskoj agenciji ANI. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. kolovoz 2022 21:20