StoryEditor
Svijetopasna monique

Drama u sudnici zbog manekenke hrvatskog podrijetla: ljepotica optužena za cijeli niz zločina, pa hladno zaprijetila samoubojstvom; No, sutkinja se nije dala smesti...

Piše Damjan Raknić/JL
21. kolovoza 2019. - 18:40

Hrvatsko-australska poduzetnica te Instagram manekenka Monique Agostino (23) u srijedu je pred sutkinjom Jacqueline Milledge suda u Sydneyju u Australiji optužena za posjedovanje metamfetamina, posjedovanje noža u trgovini Target, krađu jakne te sudjelovanje u pljačkama koje su u studenom prošle godine počinjene na lokacijama u i oko Sydneyja, piše News.com.au.

Uz to, policija je u sudnici navela da je Agostino u zatvor tijekom posjete dečku pokušala prokrijumčariti nedozvoljenu supstancu.

Agostino, koja je na sudu zastupala samu sebe, rekla je, kako prenosi Jutarnji list, da se ne smatra krivom za zločine koji joj se stavljaju na teret te je zatražila da je se pusti uz jamčevinu. Sutkinja Milledge joj je na to odgovorila da neće izaći iz zatvora.

Agostino je ta tvrdnja evidentno naljutila jer je potom povišenim tonom kroz plač sutkinji rekla da će ona biti kriva ako si naudi u zatvoru. "Bila sam suicidalna u prošlosti", dodala je manekenka. "Upravo ste rekli da ću ja biti kriva, da ću biti kriva za vaše djelo", odgovorila joj je sutkinja. Milledge je potom u spis unijela zabilješku da Agostino pati od "anksioznosti i depresije". Unatoč prijetnjama, neće je se nadzirati zbog straha da bi si mogla nauditi.

Sutkinja je optuženoj rekla da je dobila pošteno saslušanje te da Vrhovnom sudu može predati zahtjev za jamčevinu te da može pristati na program odvikavanja od droge. "Ne trebam rehabilitaciju", odgovorila je Agostino. "Vi radite što želite jer je jasno da su sve vaše odluke koje ste do sada donijeli išle vama u prilog", rekla joj je na to sutkinja.

Agostino je rekla da je imala dobre razloge za kršenje uvjeta uvjetnog puštanja, koje je kršila tako što se nije pojavljivala na sudu i u policiji kada je bilo zakazano. Dodala je rekla da je "pet puta" nazvala da će kasniti te da su je policajci znali zadirkivati da je striptizeta i prostitutka. Policija je te tvrdnje porekla.

Agostino tvrdi da je uvjete uvjetnog puštanje kršila jer su je roditelji izbacili iz kuće, jer joj je sva imovina ukradena, jer ima depresiju, jer je zamijenila datume i jer je slomila gležanj. "Ne prihvaćam vaše razloge. Čini se da su svi drugi krivi za vašu lošu sreću. Vaš život ide ravno u toalet jer vi birate živjeti ovako. Neću ovdje sjediti i kriviti druge zato što niste došli na dogovore i zato što ne poštujete uvjete uvjetnog puštanja. Ne zvuči mi istinito. Vi u to možete vjerovati i vaša obitelj u to može, ali ja vam ne vjerujem. Poštujte svoje obaveze", rekla joj je sutkinja Milledge, prenosi Jutarnji list.

Agostino se na sudu branila da je amfetamina koji su pronađeni kod nje bilo 0,5 grama. Tu je količinu okarakterizirala "manjom od ostataka". Nož je navodno "pronašla" u automobilu kada ga je čistila, a tvrdi da je riječ o malom nožu za rezanje žice. Policija tvrdi da im je Agostino rekla da je drogu koristila kako bi se pomirila sa svojom pravnom situacijom. Manekenka je potom rekla da je nedozvoljena supstanca koja je pronađena u njezinom automobilu kada je išla posjetiti svog dečka bila "staklena cijev". Što se tiče pljački iz studenog, Agostino tvrdi da su joj druge osobe ukrale torbicu i ključeve od automobila te počinile zločine dok je spavala. "Nisam bila prisutna za vrijeme tih pljački. Nije li moguće da je netko uzeo moju torbicu i ukrao moje ključeve", rekla je Agostino. Policija je njezinu tezu odbacila kao malo vjerojatnu.

"Mislim da u životu donosite loše odluke. Imate toliko toga za ponuditi", rekla joj je sutkinja nakon odbijanja jamčevine.

Agostino joj je rekla da joj treba vrijeme i prostor izvan zatvora kako bi sredila svoj život. "Pokrenut ću svoju tvrtku za ljepotu", rekla je manekenka.

Suđenje se nastavlja 25. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 17:32