StoryEditorOCM
SvijetOTAC AUSTRIJANAC

Arnold Schwarzenegger otkrio očevu nacističku prošlost kritizirajući Trumpa i emotivno pozivajući Amerikance na jedinstvo nakon nasilja na Capitolu

Piše HINA
10. siječnja 2021. - 23:37

 Američki glumac Arnold Schwarzenegger natuknuo je u nedjelju nešto o nacističkoj prošlosti svog oca, Austrijanca, u emotivnom pozivu na jedinstvo upućenom Amerikancima nakon nasilja na Capitolu koje je nazvao pokušajem državnog udara na koji je poticao predsjednik Donald Trump.

U videosnimci objavljenoj na Twitteru, bivši republikanski guverner Kalifornije, rođen 1947. u Austriji, usporedio je navalu Trumpovih pristaša na zgradu Kongresa s Kristalnom noći u Njemačkoj 1938. kada su nacisti razbijali izloge židovskih trgovina.
"Srijeda je bila Kristalna noć ovdje u Sjedinjenim Državama", rekao je, sjedeći u svom uredu ozbiljnog izraza lica. "Razbijena su stakla Capitola".

"Odrastao sam okružen uništenim ljudima koji su se opijali kako bi zaboravili svoju krivnju zbog sudjelovanja u najgorem režimu u povijesti", rekao je glumac koji se proslavio ulogama u filmovima kao što su "Terminator" i "Conan barbarin".
"Nikada nisam o tome javno govorio, ali moj bi otac dolazio kući pijan, jednom ili dvaput u tjednu, vikao bi i tukao nas, a majka ga se bojala."

Bivši bodi bilder nije izrijekom rekao da je otac bio nacist, ali je dodao da se nije ljutio na njega jer je "moj otac, kao i naši susjedi, bio zaveden lažima i znam dokle idu takve laži".

"Predsjednik Trump je htio preokrenuti rezultat izbora, poštenih izbora. Htio je izvesti državni udar zavodeći ljude lažima", dodao je Arnold Schwarzenegger čija se poruka brzo proširila društvenim mrežama.
"Predsjednik Trump je propali čelnik. Ostat će u povijesti zabilježen kao najgori predsjednik", istaknuo je. "Dobro je da će uskoro vrijediti koliko i stari tvit", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 18:01