SvijetReutersova reportaža

'Nadam se da će Bog smekšati kameno Trumpovo srce': mlada žena u osmom je mjesecu trudnoće iz Hondurasa propješačila 4500 kilometara da bi u SAD-u dobila azil, a sada moli za još jedno čudo

Piše Matko Biljak
15. veljača 2019. - 20:17
Early Marcial u rodilištu sa sinom Alvinom
rgx time: 4.0054321289062E-5

Dok američki predsjednik Donald Trump i ucjenama želi prisiliti demokrate (koji drže većinu u Kongresu) da mu daju novac za izgradnju zida prema Meksiku, do tada se u toj zemlji i dalje nalaze deseci tisuća migranata iz Južne i Srednje Amerike.

Fotoreporter Reutersa pratio je sudbinu 21-godišnjakinje Early Marcial koja je u osmom mjesecu trudnoće krenula iz Honduarasa prema Sjevernoj Americi i na tom putovanju rodila dijete. U gumenim je sandalama prošla 4500 kilometara da bi u SAD-u dobila azil.

Inače, Honduras je država u Srednjoj Americi, graniči s Gvatemalom i Salvadorom na zapadu i s Nikaragvom na jugu. Izlazi na Tihi ocean na jugu i na Karipsko more na sjeveru (Honduraški zaljev), a broji oko 6,5 milijuna stanovnika.

Trump je, podsjetimo, pred kompletnim Kongresom obećao da će na granici s Meksikom "dati izgraditi zid", koji je uzrok duboke stranačke podjele, te rekao da demokratski pokušaji "smiješnih stranačkih istraga" mogu naštetiti američkom napretku.

U isto vrijeme Early Marcial, koja je rodila zdravo dijete, Trumpu poručuje da i on ima srce koje je od krvi i mesa i da se nada da će mu ga Bog smekšati.

#MIGRANTI# SAD# ERALY MARCIAL