StoryEditor
Regijane odustaju

U Ljubuškom zaustavljeni iranski migranti koji su planirali ući u Hrvatsku: dolaskom toplijih dana očekuje se novi val

2. ožujka 2021. - 17:22
Miganti snimljeni u okolici BihaćaTom Dubravec/Ilustracija/Cropix

Pripadnici policije Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) u BiH spriječili su krijumčarenje trojice iranskih državljana u Republiku Hrvatsku, priopćili su u utorak iz tamošnjeg MUP-a. 

Prema policijskom priopćenju ilegalni migranti zatečeni su kamionu u Ljubuškom nakon što su ih prijavili građani. Oni su pronađeni u okviru akcije Migrant koju provodi MUP Županije Zapadnohercegovačke. Riječ je o državljanima Irana, navela je policija. 

Ured za strance u Ljubuškom je upoznat s ovim događajem. Migranti su privedeni u službene prostorije Policijske uprave Ljubuški, te su nakon toga upućeni u Prihvatni centar za migranate, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH-a. 

Migranti najčešće preko sjeverozapadnoga dijela BiH, u Unsko-sanskoj županiji, nastoje ilegalno prijeći granicu s Republikom Hrvatskom. No, jedna od ruta koju migranti koriste je i ona preko južnoga dijela zemlje. Najčešće je to preko Ljubuškog i Gruda, u Županiji zapadnohercegovačkoj, odnosno preko ilegalnih prijelaza na području Hercegbosanske županije sa sjedištem u Livnu.

U BiH se, prema podacima kojima raspolažu vlasti te zemlje, nalazi između 7.000 i 9.000 migranata.

S dolaskom toplijih dana očekuje se povećanje broja migranata koji će pokušati ilegalno ući u BiH te nastaviti dalje put prema Hrvatskoj, odnosno zemljama Europske unije, upozorila je ranije Granična policija BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 22:20