StoryEditor
Regijanovi rekord

U Crnoj Gori prvi put više od 200 zaraženih u jednom danu, epidemiolozi smatraju da su razlog tome politički skupovi uoči izbora

8. rujna 2020. - 18:35
Savo Prelevic/AFP

Crnogorske zdravstvene vlasti zabilježile su u utorak 216 novozaraženih koronavirusom, što je novi dnevni rekord koji su crnogorski epidemiolozi i očekivali nakon političkih skupova uoči i nakon parlamentarnih izbora koji su održani 30. kolovoza.

Kako je priopćeno iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje, u posljednja 24 sata testirano je 839 osoba i svaka četvrta imala je pozitivan nalaz.

Registrirana su i tri smrtna ishoda pozitivnih pacijenata pa je od početka pandemije od koronavirusa u Crnoj Gori preminulo 112 osoba.

"Ukupan broj aktivnih slučajeva trenutno iznosi 1451, što je na sto hiljada stanovnika 230", priopćeno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Crnogorski epidemiolozi jučer su priopćili da će politički skupovi vlasti i oporbe u Crnoj Gori, na kojima se usprkos zabrani okupilo i po nekoliko desetaka tisuća građana, rezultirati naglim rastom broja zaraženih koronavirusom. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 05:35