StoryEditorOCM
Regijamlađan đorđević

Srpski biznismen iz Rusije komentira Vučićev posjet Putinu: ‘Glavni razlog njegovog dolaska je snimanje selfija, cijenom plina se ne bavi predsjednik‘

Piše PSD
30. studenog 2021. - 23:11

Aleksandar Vučić je u Rusiju došao isključivo kako bi započeo svoju predizbornu kampanju. Prethodnih godina pomno je gradio sliku o sebi kao velikom rusofila, koju prodaje biračima u Srbiji, a koja je u suprotnosti s onim što on stvarno radi, tvrdi Mlađan Đorđević, predsjednik udruge Oslobođenje, inače i poslovni čovjek te bivši savjetnik predsjednika Srbije Borisa Tadića koji je na društvenim mrežama objavio da je ovih dana bio u Moskvi. 

Đorđević smatra da je ono što "Vučić zaista radi ostvarivanje interesa NATO-a na Balkanu, često protiv same Rusije". Đorđević uključuje izmišljene špijunske afere, prodaju oružja Ukrajini, optužbe da Rusija organizira prosvjede u Srbiji, pa čak i potpisivanje Washingtonskog sporazuma, gdje se Vučić obavezao da će smanjiti isporuku energenata iz Rusije, i dodao da sada imaju izravan spor oko izbora novog visokog predstavnika za BiH, koga Moskva ne priznaje, a Vučić ga javno podržava.

- U Rusiji su toga sve svjesniji i dolazi trenutak kada će se raskrinkati Vučićevo lažno rusofilstvo. Ni ovaj posjet nije bio lak, budući da je Vučić za to žestoko lobirao i na kraju na Samitu nesvrstanih molio Sergeja Lavrova da ga Putin primi prije izbora”, tvrdi Đorđević i ocjenjuje da je “nesuglasica Rusije i režima u Beogradu tu oko pitanja Republike Srpske i Kosova i Metohije.

- Vučić je popustljiv jer sluša što mu Berlin i Washington nalažu, a u isto vrijeme pokušava prenijeti problem na Moskvu, koja nije promijenila svoj stav od završetka ratova u bivšoj Jugoslaviji.Po pitanju Bosne uskoro će se pokazati tko zaista štiti srpski nacionalni interes, pogotovo ako dođe do susreta između službenika Kremlja i nekih drugih balkanskih čelnika, za koje tvrde da će naši moskovski izvori s kojima sam razgovarao prethodnih dana održati početkom prosinca, napisao je Đorđević za Danas.

Smatra da je laž da je Vučić došao u Rusiju pregovarati o cijeni plina, jer je ona već ranije određena, a u Rusiji se time ne bavi predsjednik države, već menadžment plina i naftne kompanije.

- Još po dolasku u Moskvu početkom tjedna objavio sam da Srbija ima najpovoljniju cijenu zbog prodaje NIS-a, zbog zajedničkih ulaganja u plinsku infrastrukturu i zato što je na liniji Turskog toka. Pokušava cijenu plina predstaviti kao osobni uspjeh, a sebe kao spasitelja, ali to jednostavno nije točno”, navodi Đorđević pozivajući se na pisanje “uglednog Komersanta”.

- Glavni razlog njegovog dolaska je snimanje selfija s Putinom. Zatim će to u subotu pokazati na skupu SNS-a, koji je već zakazan i tempiran da se dogodi odmah po povratku iz Rusije. Dovest će u Beogradsku arenu desetke tisuća ucijenjenih i popisanih ljudi kako bi se Vučić mogao pohvaliti prijateljstvom s Putinom, zaključuje Đorđević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 12:47