StoryEditorOCM
Regijagdje je kraj?

Šestašica u školi u Požarevcu napravila popis ‘djevojčica koje mrzi‘, na njemu je bilo najmanje pet učenica

Piše vijesti sd
30. svibnja 2023. - 15:59
Nakon slučaja iz beogradske škole, svako pravljenje popisa s imenima privuče veliku pažnju (ilustracija)Ivo Ravlić/Cropix

Iz Osnovne škole "Dositej Obradović" u Požarevcu u petak je prijavljeno da je kod jedne učenice šestog razreda pronađen popis s imenima najmanje pet djevojčica "koje mrzi". Ravnateljica škole Ivana Joksimović navodi da je škola obavijestila nadležne službe koje su došle u školu i rasvjetljavaju sve okolnosti.

"Učenici su pronašli taj popis, obavijestili razrednika, a on dalje psihologa i moga zamjenika koji me obavijestio. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a reagirao je i školski policajac", navela je ravnateljica i dodala da je škola obavila razgovor s roditeljima.

"Postupili smo kako je najbolje za djecu i za roditelje. Nažalost, to se događa svakodnevno i zato smo odmah poduzeli sve mjere koje su u našoj nadležnosti, obavijestili školsku upravu, policiju i nadležno tužiteljstvo koje je utvrdiilo da nema kaznenog djela. Devojčica jest nestašna, ali nije bilo problema. Ona je izjavila kako nije imala lošu namjeru, nije bila zanemarivana i zlostavljana", rekla je ravnateljica Ivana Joksimović za Novu.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:17