StoryEditorOCM
RegijaSVE JE SNIMLJENO

Profesor napao studenta koji je krenuo u Beograd, posvađali se pred novinarkom i kamerama: ‘Ma jesi mu ti mama?!‘

Piše VIJESTI SD
25. prosinca 2023. - 14:03

Kao što je i najavljeno u nedjelju, srpski su se studenti u ponedjeljak okupili ispred Ministarstva državne uprave, jednog od punktova koje će blokirati do 18 sati.

Dok se nekoliko studenata iz Novog Sada ispred prostorija Fakulteta tehničkih znanosti Sveučilišta u Novom Sadu pripremalo za odlazak u Beograd, prišla im je novinarka televizijske postaje Nova te pitala nekoliko pitanja o prosvjedu.

Dok su su novosadski studenti i studentice razgovarali s novinarkom televizijske postaje Nova, studentu Veljku Petrović prišao je jedan muškarac. Dok su njih dvojica razgovarala, Petroviću se obratila novinarka Nove te ga zamolila za izjavu.

On joj je rekao da je pošao razgovarati s profesorom. Novinarka ga je pitala je li ima nekih problema, na što je profesor nešto rekao, no nije ga se dobro čulo, piše Jutarnji list.

Petrović je rekao da će poći s profesorom, ali da će zatim otići u Beograd na prosvjed. Petrović je rekao da želi otići u Beograd kako bi obranio glasove koji su dani na nedavno održanim parlamentarnim izborima, a zatim je profesor svojim upadicama omeo i njega i novinarku koja je s njim razgovarala.

Profesor se zatim počeo prepirati s drugim studentima koji su se pripremali za odlazak u Beograd, a istovremeno je od Petrovića tražio "pet minuta". Novinarka je za vrijeme te prepirke otkrila da je profesor zaposlenik Fakulteta tehničkih znanosti. Dok je trajala svađa, moglo se čuti da je jedna studentica rekla da "Veljko ne ide nigdje", na što je profesor nju pitao "je li mu mama". "Jesi mu ti mama?", pitao ju je još jednom profesor. "Suborkinja", rekla mu je studentica.

Petrović je zatim novinarki potvrdio da se zaista radi o profesoru Fakulteta tehničkih znanosti, ali da njemu on ne predaje.

Profesor je potom ustvrdio da Petrovića zove na "privatne konzultacije" te da će se ovaj nakon pet minuta vratiti studentima koji su se pripremali za odlazak u Beograd. "Pet minuta tražim njegovog života. On se vraća vama, vi mu sve objasnite dalje. Može tako", rekao je profesor.

Profesor je tijekom svog nerazumljivog istupa konstatirao da TV postaja Nova "blokira" i da zove studente. Dok se novinarka odjavljivala s lica mjesta, profesor se nastavio prepirati sa studentima.

Korisnici društvenih mreža kasnije su ustvrdili da se profesor zove Mladen Pečujlija te da je redovni profesor na Odsjeku za proizvodne sustave, organizaciju i menadžmenta na Fakultetu tehničkih znanosti.

OVDJE možete pogledati video. Incident počinje od 5:07 minute videa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:51