StoryEditor
Regijaante pavković-šišović o TEKSTu ‘NATJEČAJ PO MJERI ŠIŠOVIĆA’

‘Nisam vlasnik Farme ni Planinskog dobra’

Piše PSD.
2. rujna 2008. - 20:41

Objavljeni tekst vrvi zlonamjerno iznesenim neistinama. Ante Pavković nije vlasnik “Planinskog dobra” ni farme “Duvanjsko polje”, niti je sudjelovao na natječaju koji je raspisala Općina Tomislav Grad.

Ante Pavković nije kupio “Duvanjsko polje” od Lijanovića. Ante Pavković-Šišović nema zemljišta u svom vlasništvu na području Duvanjskog polja.

Nemam oranica

Ante Pavković-Šišović nije na svakoj parceli kupio po par hektara oranica od bivših vlasnika nacionaliziranog zemljišta, kako to sve zlonamjerno tvrdi objavljeni članak.

Poduzeće “Planinsko dobro” je bilo državno poduzeće koje je u svom vlasništvu imalo gospodarske objekte - farmu i poljoprivredno zemljište od oko 620 hektara.

Nad tim poduzećem pokrenut je stečajni postupak i putem javnog oglasa, raspisivanog tri puta, prodani su gospodarski objekti farme koje je kupio Ivan Pavković, te je osnovao poduzeće pod imenom Farma Tomislavgrad d.o.o., koje posluje u kupljenim objektima i bavi se uzgojem goveda i proizvodnjom mlijeka.

Poduzeće dnevno proizvodi oko 6000 litara mlijeka, ima 600 muznih krava i 400 tovnih junadi. U društvu Farma Tomislavgrad je stalno zaposleno 36 osoba, od kojih je šesnaest razvojačenih branitelja.

Poljoprivredno zemljište od poduzeća u stečaju preuzela je pod svoju upravu i raspolaganje Općina Tomislav Grad, te svojom odlukom raspisala natječaj za davanje tog zemljišta u zakup u svrhu poljoprivredne obrade. Natječaj je javan, svatko ima pravo udjela pod jednakim uvjetima. Za slučaj istih ponuda prvenstvo za dobivanje zemljišta u zakup imaju razvojačeni branitelji.

Na raspisanom natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta sudjelovala je Farma Tomislavgrad i sukladno natječaju dala ponudu koja će biti ravnopravno razmatrana sa svim ostalim pristiglim ponudama.

U poduzeću Farma zaposleno je šesnaest razvojačenih branitelja, ali poduzeće ne želi zlorabiti tu činjenicu, već nudi kvalitetan gospodarski program i prihvatljivu cijenu zakupa, te dodatno zapošljavanje novih osoba, među kojima uvijek prednost imaju razvojačeni branitelji.

Zlonamjerne tvrdnje

Nije jasno zašto bi manje vrijedni bili razvojačeni branitelji zaposleni u društvu Farma od branitelja koji se samostalno bave poljoprivredom, osim što je to zlonamjerna tvrdnja autora članka, koji ovakvim napisima želi unijeti razdor među branitelje.

Činjenicu da Ante Pavković-Šišović nema u vlasništvu zemljišta na području Duvanjskog polja, kao i činjenicu da Lijanovići nisu podigli hipotekarne kredite na poljoprivredno zemljište, lako je provjeriti uvidom u gruntovnicu i katastar u Tomislav Gradu, ali autor to ne želi, jer bi u tom slučaju izostao ovakav članak i njegovo bezrazložno iznošenje neistina i zlonamjernih komentara.

Kroz čitav tekst proteže se očita mržnja autora prema uspješnim gospodarstvenicima kao što je Ante Pavković-Šišović koji je nadrastao lokalne okvire i čije ime uživa ugled u cijeloj BiH, pa ga se želi optužiti bez obzira na činjenicu što nikakva povoda za to nema. Tužba zbog klevete i za naknadu štete slijedi.

Ante Pavković (po punomoćnici Mladenki Puljić, Mostar)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 04:38