StoryEditor
RegijaSuze radosnice

Liječnici iz zeničke bolnice prvo troje izliječenih ispratili darovima, glavna sestra ih odvezla kući svojim autom jer po njih nije imao tko doći

Piše PSD
29. ožujka 2020. - 10:05

Odlazak iz bolnice prvih troje izliječenih pacijenata oboljelih od koronavirusa u Zenici se pretvorio u pravu malu emotivnu feštu.

Radi se o troje prvozaraženih u tom gradu koji dolaze iz iste obitelji. Majka, kćer i zet zarazili su se putujući početkom ožujka u Njemačku zrakoplovom preko Italije. Simptome je prva osjetila najstarija 51-godišnjakinja, da bi se kasnije zarazilo i preostalo dvoje članova obitelji.

– Bio je to, uistinu, svečani trenutak kada su pacijenti dobili po dva negativna nalaza i da kao takvi mogu ići na kućni nadzor. Dali smo im broj našeg ”kovid” telefona, također, naši klinički epidemiolozi su dali svoje brojeve i svaki dan smo u kontaktu s njima, odnosno oni su i dalje pod nadzorom – izjavio je za Avaz načelnik Odela za infektologiju zeničke bolnice, dr. Ednan Drljević.

Trenutak rastanka s troje pacijenata posebno mu se urezao u pamćenje:

– I oni sami su prezadovoljni i osjećaju se odlično. Kupili smo im i neke simbolične darove jer su prvi slučajevi izliječenja. Sve je proteklo u najboljem redu. Odvezla ih je kući naša glavna sestra privatnim automobilom, jer nije imao tko doći po njih – otkrio je dr. Drljević.

Oko ovog slučaja množili su se i brojni tračevi poput onog da je majka bila na proslavi Dana žena, pa da šetaju Zenicom ili da uživaju u svojoj vikendici. U jednom su trenutku oboljeli iz bolničkog kreveta najavili da će zatražiti i policijsku zaštitu zbog prijetnji koje su dobijali, ali ona jučer srećom nije bila potrebna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 03:25