StoryEditorOCM
RegijaNAJTEŽE KOD SELA SOVIĆI

Hrvatski kanaderi i danas gase požare u BiH - tijekom noći obranjene kuće

Piše PSD.
11. rujna 2012. - 11:38
Hrvatski kanaderi u utorak su ponovno stigli na požarište nedaleko parka prirode Blidinje u sjevernoj Hercegovini gdje je vatrena stihija tijekom noći ponovno prijetila obiteljskim kućama, izvijestili su iz Civilne zaštite.

Najteža je situacija u okolici sela Sovića gdje se vatra spušta s obližnje visoravni Risovac i ugrožava obiteljske kuće a gašenje požara je otežano zbog nepristupačnog i miniranog terena. Mještani toga sela su uz pomoć gasitelja uspjeli obraniti kuće tijekom protekle noći. Plameni kraci ovoga požara prijete se proširiti i na područje guste šume prema granicama općine Rame i Tomislavgrada.

Stanje na širem području Risovca i dalje je zabrinjavajuće, još su ugroženi selo Sovići u podnožju visoravni Risovac i kompleks mlade jelove šume prema općinama Prozor-Rama i Tomislavgrad.

Dva kanadera od jutros u 7 sati ponovno djeluju na ugroženim područjima. Očekuje se da protupožarni zrakoplovi nastave gasiti požar i tijekom sutrašnjeg dana, a gasitelji i mještani Sovića se nadaju da bi očekivano zahlađenje s kišom u noći na četvrtak moglo posve ugasiti požar koji je zahvatio veliku površinu.

H
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 05:51