StoryEditorOCM
Regijaborba za entitet

Hrvati i Bošnjaci izlaze zajedno na izbore u Republici Srpskoj! Evo koje su stranke u Srebrenici dogovorile koaliciju

28. ožujka 2018. - 18:56
hrvatska_tisina-230916-3

Predstavnici deset hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz Republike Srpske dogovorili su u srijedu u Srebrenici zajednički nastup na jesenskim općim izborima kako bi povećali broj izabranih zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske te tako pomogli hrvatskim i srpskim povratnicima u tom entitetu.

Kako je objavljeno nakon sastanka na kojemu su bili predstavnici Stranke demokratske akcije, HDZ-a 1990, HSP-a BiH, Hrvatske stranke prava, Posavske stranka, Stranke za BiH, Hrvatskog bloka BiH, Bošnjačkog pokreta, Pokreta Odgovor i Bosanskohercegovačke patriotske stranke dogovoreno je da se buduća koalicija zove 'Zajedno za Bosnu i Hercegovinu'.

"Buduća koalicija je izrazila privrženost univerzalnim vrijednostima ljudskih prava i građanskih sloboda kao osnovnih koji će voditi borbu za prava povratnika Bošnjaka i Hrvata u manjem entitetu", rekao je nakon sastanka visoki dužnosnik bošnačke Stranke demokratske akcije.

Predstavnik HDZ-a 1990. Mijo Perković je pozvao preostale stranke s hrvatskim predznakom koje djeluju u Republici Srpskoj da se priključe ovom bloku s ciljem ostvarenja što boljih rezultata na izborima u listopadu.

Sudionici sastanka su posjetili i Memorijalni centar Potočari gdje su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 08:45