StoryEditor
Politikapali na ispitu

Dugo je i trajalo! Dan uoči glasanja o Švebu oporba više nije ujedinjena: ‘Neću sudjelovati u tom cirkusu!‘, Raspudić: Trebate im tako neuki i primitivni!

Piše PSD
19. listopada 2021. - 23:38

Tri i pol mjeseca nakon uhićenja Kazimir Bačić je na slobodi i odmah se vratio na posao na HRT, piše RTL.

"Sukladno svom važećem ugovoru kao inženjer raspoređen je u tehniku i tamo će obavljati svoje nove zadatke. Bez obzira na natpise i reakcije da je to šok, čovjek dolazi tamo gdje ga ljudi vole, gdje su ga očekivali", kazao je njegov odvjetnik Ivan Stanić. 

U tijeku je izbor Bačićevog nasljednica na čelnom mjestu javnog servisa, a vladajući predlažu Roberta Šveba. Protiv tog izbora je oporba koja se prošloga tjedna i ujedinila blokiravši rad Sabora. Premijer Andrej Plenković na njihovo ujedinjenje samo se podsmjehnuo. 

"Ta ljubav koja cvate razvija želimo im svu sreću u toj zaljubljenosti", rekao je premijer Andrej Plenković 18. listopada 2021.

Dok oporba inzistira da se radi o kandidatu ministrice, HDZ-ovci to opovrgavaju. 

"Svi znamo da je ovo kandidat ministrice kulture i od danas ona preuzima odgovornost za sve što će se događati i mi ćemo ju na tu odgovornost vrlo brzo pozvati", kaže saborska zastupnica Sandra Benčić

"Robert Šveb nije kandidat ministrice. Ja telefon Šveba nemam, niti smo mi iz HDZ-a nekog zvali i rekli ti će biti ravnatelj", kaže saborski zastupnik Mario Kapulica

"Kandidat Šveb, o kojem ćemo se izjašnjavati, je pojam i institut sukoba interesa", kaže potpredsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović. 

"Da li možete s govornice zajamčiti da će na HRT-u prestati cenzura izborom novog ravnatelja, da će novi ravnatelj prestati s tužbama prema novinarima", kaže predsjednik SDP-a Peđa Grbin. 

"Nemam namjeru za koji minut grliti se s gospođom Raukar, Benčić, Glavaševićem, Hajdukovićem, Glasovac za ovom govornicom, i valjati se u fotelji predsjednika. Ne namjeravamo sudjelovati u njihovom cirkusu i igrokazu", kaže predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

"Vi ste HDZ-ova oporba, a mi smo oporba HDZ-u, jer upravo vas takve trebaju, primitivne, neuke, marginalne uvijek spremne uprskati svaku akciju. Sramite se", kaže saborski zastupnik Nino Raspudić

item - id = 1136396
related id = 0 -> 1145756
related id = 1 -> 1145324
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 14:50