StoryEditorOCM
Politika‘sve ih odbijamo‘

DP: Primamo tajne pozive HDZ-ovaca. Izloženi smo pritiscima ne bi li nas nagovorili na suradnju s Plenkovićem i Pupovcem

Piše Hina
20. ožujka 2024. - 18:32

Domovinski pokret poručio je u srijedu kako odbija sve tajne pozive članova, simpatizera i dijelova vodstva HDZ-a koji ih žele nagovoriti na suradnju nakon parlamentarnih izbora, dodavši da ostaju vjerni svojim načelima.

"Nakon posljednjih događaja i predizbornih preslagivanja na političkoj sceni, nakon niza javnih, ali i mnogobrojnih tajnih poziva Domovinskom pokretu ovih dana, upućenih od strane članova, simpatizera i dijelova vodstva HDZ-a, obavještavamo cijelu hrvatsku javnost da je Domovinski pokret odan svojim temeljnim programskim načelima zbog kojih postoji i zbog kojih je osnovan, a to je služenje hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima", stoji u priopćenju DP-a.

Iz stranke kažu da su u zadnje vrijeme izloženi tajnim pozivima i pritiscima ne bi li ih se nagovorilo na suradnju s Plenkovićem i Pupovcem, odnosno sa strankama vladajuće koalicije kojima su na čelu.

"DP stoji sasvim nasuprot koruptivnoj politici vlade Andreja Plenkovića i provođenju politika suprotnih hrvatskim nacionalnim interesima. Ta hrvatsko-srpska trgovačka koalicija godinama i sustavno uništava Hrvatsku", naveli su.

HDZ i SDSS optužuju za političko-financijsku korupciju i pljačku javnog novca "koja je eskalirala poklanjanjem velikog broja državnih nekretnina u najstrožem centru Zagreba Pupovčevom srpskom društvu Privrednik 8. ožujka, neposredno pred raspisivanje izbora".

"Nitko, baš nitko tko želi dobro našoj djeci ne može i ne smije to mirno i šutke gledati!", poručili su iz DP-a.

Osim političko-financijske korupcije, Domovinski pokret neoprostivim smatra i ‘poticanje migrantske invazije na Hrvatsku‘. Naime, DP tvrdi da aktualni premijer skriva od javnosti da će se idućih dana, tajnim noćnim transportima, u zemlju vratiti više tisuća ilegalnih migranata kojima je Plenković ranije dao azil.

"Plenkovićeva Vlada, namjerno i planski krši Zakon o nadzoru državne granice i u Hrvatsku, pušta tzv. ‘‘migrante‘‘, a u stvarnosti mlade, vojno sposobne muškarce pretežito iz arapskih zemalja i Afganistana. Plenković to radi po nalogu istih onih koji su nekada najsigurnije države EU pretvorili u mjesta kaosa i terora, gdje ulicama hoda vojska, gdje se drastično povećao broj silovanja, svih vrsta nasilja, eksplozija te terorističkih napada", naglašava se u priopćenju.

DP podsjeća da je zbog učestalog kršenja Zakona o nadzoru državne granice kazneno prijavio predsjednika Vlade, koji je prema njihovim navodima u Hrvatsku protuzakonito pustio 68.500 ilegalnih migranata.

"Poslušničkim provođenjem tuđe, tzv. ‘‘migrantske politike‘‘, ugrožavaju se svi hrvatski građani, nacionalna sigurnost i sam opstanak Hrvatske kao države", poručili su iz Domovinskog pokreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:16