StoryEditor
Politikaoči u oči

Dodik će se večeras sastati s Milanovićem, a ovako je o njemu govorio prije četiri godine: Pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša

Piše PSD.
16. rujna 2020. - 17:57
Goran Mehkek, Tom Dubravec/Cropix

Na poziv predsjednika Zorana Milanovića u Zagrebu će danas boraviti Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, priopćili su iz Ureda predsjednika.

Nakon sastanka s Milanovićem Dodik će se sastati i s premijerom Plenkovićem, a njegov dolazak izazvao je burne političke reakcije.

Premijer Plenković kazao je kako ga je Milanović obavijestio o dolasku Dodika te rekao kako je dugo iskazivao želju za sastankom. 

Tim povodom Dnevnik.hr podsjeća što je o Zoranu Milanoviću, tada šefu SDP-a prije četiri godine govorio Milorad Dodik. 

Bivšeg hrvatskog premijera Dodik je opisao kao 'iskompleksiranog', a njegove ocjene uzeo kao dokaz da u Hrvatskoj o Srbima isto misle i na ljevici i na desnici.

- Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek - izjavio je Dodik 2016. godine za agenciju Srna.

Poručio je i kako mu Milanovićevo ime 'neodoljivo miriše na srpsko'" te ne shvaća zašto 'pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša'.

- Kao većina političara s hrvatske scene vuče višestoljetni kompleks od Srba. Ta vrsta shizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanovićeve svekolike nemoći - izjavio je tada Dodik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 20:57