StoryEditor
Vijestiistraga u tijeku

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: nakon svađe na ulici došlo do vatrenog okršaja, uhićena jedna osoba; Stanari zaprepašteni: 'Pucalo se nekontrolirano, meci su letjeli posvuda!'

Piše JL
21. svibnja 2019. - 02:22

U Zagrebu je u ponedjeljak u večernjim satima na području Dugava došlo do pokušaja ubojstva.

Kako se doznaje, oko 21.50 h u Čalogovićevoj ulici, ispred kućnog broja 1, došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja. Navodno je tome prethodila kratka svađa, a nedugo nakon pucnjave policajci koji su se odazvali na intervenciju uhitili su osobu za koju pretpostavljaju da je ispalila više metaka, javlja Jutarnji list.

Zasad nema informacija o težini ozljeda žrtve ovog obračuna, a nisu poznate ni okolnosti incidenta, koje bi trebale biti jasnije nakon okončanja policijskog očevida koji je u trenutku objave ovog članka bio u tijeku.

Stanari Čalogovićeve zaprepašteni su vatrenim obračunom zbog kojeg je veliki dio ulice bio ograđen policijskom trakom.

- Prestrašno da se pojedinci obračunavaju u naseljenom području. Pa šta ne odu na livadu i tamo se razračunaju. Mogli su ozlijediti nekog od mladeži koja svakodnevno sjedi na klupicama u blizini. Osim više uzastopnih hitaca koji su nam se učinili kao vatromet, neki čovjek u svijetloj košulji je pritom ozlijeđen, mislim u nogu jer ju je vukao. Navodno su dvojica bila na suprotnoj strani u autu i koji su uhićeni navodno na izlazu iz Dugava prema Travnom - kaže za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.

Druga otkriva kako je prije pucnjave začula žešću svađu nekoliko muškaraca i koja joj je zvučala prijeteće.

- Policija je začas stigla. Od 22 sata, kad su sve ogradili, fokusirali su se na čahure koje su ostale za počiniteljima na sredini ceste. Inače smo miran kvart, no kad se ovakvo što dogodi, nije ti svejedno. Pucalo se nekontrolirano. Meci su letjeli posvuda, ako je suditi po lokacijama gdje policija vrši očevid i skuplja dokaze - zaključila je druga stanovnica Dugava, piše Jutarnji.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 18:57